09.06.2014

Seitsemän taiteen Kuhmon Kamarimusiikki kiinnostaa kuulijoita

Kuhmon Kamarimusiikin suosio jatkuu vakaana. Ennakkomyynti on sujunut edellisten vuosien tahtiin ja kesäkuun alkuun mennessä lippuja oli myyty jo yli 11 000. Kaikkiin tilaisuuksiin on vielä pääsylippuja jäljellä, myynti on jakaantunut tasaisesti koko kahden viikon ajalle.

Eniten lippuja on ostettu ensimmäisen viikon lauantaina kuultavaan konserttiin otsikolla Musta munkki. Ohjelmassa on silloin musiikkia Beethovenista Piazzollaan. Toiseksi suosituin tähän mennessä on tiistain 22.7. venäläistä balettimusiikkia sisältävä konsertti, jossa muiden muassa kuullaan Stravinskyn Kevätuhri kahdella pianolla.

Kolmanneksi suosituin on torstain 17.7. konsertti, jossa on sekä Johann Straussia että Schönbergiä ja muita 1900-luvun wieniläisiä. Perjantaina 25.7. kuulijoita on kiinnostanut erityisesti ruoka-aiheinen konsertti Mestarien keittokirja.

Festivaalin toteutus on tänä vuonna edennyt hyvin, eikä peruutuksia tai muutoksia ole tullut. Kuhmossa soi kamarimusiikki 13.– 26.7., ja keskeisiä teemoja ovat nyt vuonna seitsemän taidetta ja seitsemän kaupunkia. Tilaisuuksia on peräti 73 ja esiintyjinä on 180 kansainvälistä ja suomalaista huippumuusikkoa. Perinteisen kamarimusiikin lisäksi ohjelmassa on myös suurteoksia, kuten festivaalin aloittavat ja päättävät Bachin passiot.

“Yleinen taloustilanne ei ole vähentänyt Kuhmon suosiota”, sanoo toiminnanjohtaja Sari Rusanen. “Aiemmatkaan taantumat eivät ole vähentäneet Kuhmon suosiota. Sijoitusta Kuhmoon pidetään kannattavana, koska festivaali on pystynyt säilyttämään huipputasonsa ja kuulija tietää pääsevänsä täällä kamarimusiikin paratiisiin edullisilla lipunhinnoilla.”

www.kuhmofestival.fi

www.facebook.com/kuhmofestival