19.06.2017

Seinäjoen Tangomarkkinoille luovutettu Suomalainen tango -juhlaraha

Suomen Rahapaja on luovuttanut Seinäjoen Tangomarkkinoille tänä vuonna lyödyn Suomalainen tango -juhlarahan. Luovutus tehtiin tänään lauantaina Tangolaulukilpailun Finaalin Karsinta -konsertin yhteydessä, AlfaTV:n suorassa tv-lähetyksessä. Juhlarahan luovutti Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen.

Juhlarahan otti vastaan Seinäjoen Tangomarkkinoiden puolesta hallituksen puheenjohtaja, kauppaneuvos Kalle Lähdesmäki.

Olemme erittäin kiitollisia, että Suomen Rahapaja on päättänyt antaa arvokkaan tunnustuksen Juhlarahan muodossa suomalaiselle Tangolle”.   Mikä voisi olla parempi tunnustus Seinäjoen Tangomarkkinoiden mission: ”Suomalaisen tangokulttuurin edistäminen sekä vahvojen musiikki- ja tanssielämysten tuottaminen”  onnistumisesta.   Erityiseksi asian tekee se, että suomalaisen tangon juhlaraha lyödään itsenäisen Suomen täyttäessä 100 vuotta,” Lähdesmäki kertoo.

”Suomen Rahapaja on lyönyt Suomi 100 -ohjelmaan kuuluvat Suomalainen tango -juhlarahat valtiovarainministeriön päätöksestä suomalaisen tangokulttuurin kunniaksi. Meillä on ilo luovuttaa Tangomarkkinoille 33. toimintavuoden kunniaksi Suomalainen tango -juhlaraha numero 33.” viestintäjohtaja Karjalainen kertoo.

”Juhlarahan ilme perustuu suomalaisten suosikkitangoon, joka on Unto Monosen säveltämä Satumaa. Suomen Rahapajan pääsuunnittelija Erkki Vainio muotoili juhlarahalle kasvot Satumaan nuottien laineilla – ja Suomalainen tango -juhlarahalla on myös Avainlippu merkkinä siitä, että juhlarahat ovat kotimaista työtä,” Karjalainen kuvailee juhlarahan syntyä.

”Juhlarahan suunnittelua edelsi Tangoyleisön keskuudessa tehty kyselytutkimus.  Ylivoimainen enemmistö evästi suunnittelussa huomioitavaksi Satumaa-tangon ja tanssilava – tunnelman sekä tanssiparin.   Suunnittelija on erinomaisesti saanut nämät elementit juhlarahoihin,” Lähdesmäki täydentää.

Nimellisarvoltaan 10 euroa oleva Suomalainen tango -juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja Suomi 100 -teemaa muistavaan juhlaraharasiaan. Rasiassa kerrotaan myös juhlarahan tekniset tiedot.

Hopeisen 10 euron Suomalainen tango -juhlarahan maksimilyöntimäärä on 10 000 kappaletta, joista 100 kappaletta on numeroitu. Numerointi on rahan arvopuolella ja numeroidut rahat on sekoitettu satunnaisesti lyöntimäärään. Nimellisarvoltaan 20 euroa olevia juhlarahoja on lyöty 5000 kappaletta ja niistä 100 kappaletta on numeroitu ja myydään erikseen.

Suomen Rahapajan Vantaan tehtaalla valmistamilla hopearahoilla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus.

Suomalainen tango -juhlarahoja voi ostaa Suomen Rahapajan verkkokaupasta ja Seinäjoen Tangomarkkinoilta sekä muilta Suomen Rahapajan jälleenmyyjiltä.

www.tangomarkkinat.fi

www.facebook.com/seinajoentangomarkkinat

Tango Finlandia 5. - 9.7.2017