09.07.2010

Seinäjoen Tangomarkkinoilla Fantasia-orkesteri kuninkaallisten takana

Perjantaina 9.7. järjestettävässä suomalaisen tangon suurkonsertissa kuullaan perinteisiä, vanhoja tangoja kuten Toivo Kärjen, Unto Monosen ja Olavi Virran tuotantoa. Tangoja tulkitsemassa kuullaan joukko kuninkaallisia, mukana ovat Amadeus, Arja Koriseva, Jari Sillanpää, Jenna Bågeberg, Kaija Lustila, Kari Piironen, Marita Taavitsainen, Mika Pohjonen sekä Mieskuoro Könsikkäät. Musiikista vastaa Fantasia-orkesteri juhlakokoonpanossaan.

Vaihtuvien solistien kanssa työskentelevä Fantasia tunnetaan kuninkaallisten vahvoissa taustajoukoissa vaikuttavana orkesterina. ”Tangokuninkaallisten mukana kiertäminen poikkeaa jonkun verran tavallisesta keikkailusta. Niin sanottu fanikanta ei ole heillä vielä ole ehtinyt muodostua, joten varsinkin heti kruunaamisen jälkeen osa yleisöstä lavoille lähinnä uteliaisuuttaan. Tanssikenkäporukka löytää suosikkinsa kuninkaallisista sitten vuoden mittaan jos on löytääkseen. Solistit vaihtuvat mutta bändi pysyy kasassa, ja meillä on keskenämme todella hyvä yhteishenki. Jokainen vuosi on erilainen, ja aina oppii jotain uutta” summaa Fantasian kapellimestari Jouni Hannula.

”Mieleen jäänein Tangomarkkinamuisto on varmaankin vuodelta 2009, jolloin soitimme 78 minuutin settiä tangoviikon aikana. Tunneissa se tekee . Siinä kyllä tunsi soittaneensa” nauraa Hannula.

Fantasia : Jouni Hannula – kapellimestari/basso, Jani Luoma – kitarat, Juha Maunu – piano, Kimmo Hämäläinen – rummut.

Fantasia – juhlakokoonpanossa mukana myös, Marko Portin – huilu/klarinetit/saksofonit, Petri Hatakka – koskettimet, Jarmo Tinkala – haitari, Ville Koponen – I viulu, Erkki Lasonpalo – II viulu, Carmen Moggach – alttoviulu, Tomas Nunez-Garces – sello

Suomalaisen tangon taikaa… hiljaa yössä!
Seinäjoen Tangomarkkinat 7. – 11.7.2010

http:/www.tangomarkkinat.fi