07.07.2017

Seinäjoen Tangomarkkinat: Tango Finlandia -palkinto jaettu Seppo Kulmalalle

Seinäjoen Tangomarkkinat on jakanut Suomi100-juhlavuoden tunnelmissa Tango Finlandia -palkinnon suomiviihteen legendaariselle luotsaajalle ja pitkän linjan muusikolle, talousneuvos Seppo Kulmalalle.

Palkinto myönnetään tunnustuksena Suomen kansalaisen tai yhteisön ansiokkaasta toiminnasta tangokulttuurin kehittämisessä. Tango Finlandia jaettiin tänään torstaina 6.7. Tangokuningatar Finaalin yhteydessä.

Tangomarkkinoiden isähahmo ja kehittäjä

Seppo Kulmala on yksi Tangomarkkinoiden kiistattomista isähahmoista. Kulmalan innovatiivisuus suomalaisen tangon nostoon marginaalikehyksistä valtakunnalliseen suosioon Tangomarkkinoiden alkuaskelilla, on vahva kulttuuriteko kotimaisen iskelmämusiikin saralla.

Seinäjoen Tangomarkkinat on ylpeä saadessaan palkita henkilön, joka on hionut sen moniulotteisen brändin kohti instituutiota, jollaisena suomalainen tango tänä päivänä mielletään. Merkittävää on myös Tangolaulukilpailusta nousseille Tangokuninkaallisille, muusikoille ja monille sidosryhmille luotu laaja työkenttä ja verkosto.

Kulmalan synnyttämä Tangokuninkaallisten Sinitaivas-konserttikiertue juhlistaa tänä vuonna 30-vuotista juhlavuottaan ja on tiettävästi Suomen pitkäperinteisin konserttikiertue Suomessa. Kulmala istuu tänä vuonna myös Tanssiorkestereiden SM-kilpailun (SMORK) tuomaristossa, jonka loppukilpailut mittelöidään Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Aiemmat Tango Finlandia -palkitut:
2013 – Markus Allan
2012 – Mika Toivanen
2011 – Reijo Taipale
2010 – Heikki Hietamies
2009 – Finlanders
2008 – Jarmo Tinkala
2007 – Åke ja Leena Blomqvist
2006 – Arja Koriseva
2005 – Jari Sillanpää
2004 – Atso Almila ja Seinäjoen Kaupunginorkesteri
www.tangomarkkinat.fi

www.facebook.fi/seinajoentangomarkkinat

Tango Finlandia 5. – 9.7.2017