10.07.2017

Seinäjoen Tangomarkkinat: Lavatangon SM-kilpailun voittajaparit valittu

Teemu Simonen ja Riikka Simonen Ylöjärveltä tanssivat Lavatangon SM-kilpailun yleisen sarjan voittajapariksi Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tanssitalolla. Vantaalaiset Juha Aaltonen ja Päivi Jokinen vakuuttivat tuomarit seniorisarjassa.

”Meillä on erittäin hyvä fiilis voitosta. Tämä oli viides osallistumiskertamme, ja neljänä kertana olemme päässet kolmen parhaan joukkoon. Koko kisan voitto vihdoin tuntuu todella hyvältä,” ilakoivat Teemu ja Riikka Simonen yhteen ääneen.

Seiniorisarjan voittajilla oli myös hymy herkässä.

”Olemme osallistuneet ennenkin. Edellisvuonna voitimme ja viime vuonna saimme tyytyä toiseen sijaan. Tänä vuonna emme odottaneet voittoa, joten iloinen yllätys kerta kaikkiaan.”, huikkasivat Juha Aaltonen ja Päivi Jokinen kiirehtiessään Tangokadulle tanssimaan voittoaan.

Tuomariston puheenjohtaja Timo Kosonen oli tyytyväinen sekä tuomaristonsa että kilpailijoiden korkeaan tasoon. Kilpailun tasaväkisyydestä kertoo sekin, että sekä yleisen sarjan voittaja että seniorisarjan pronssisija oli tasapisteiden vuoksi ratkaistava puheenjohtajan äänellä.

”Tehtävä oli vaikea ja jokainen tuomariston jäsen joutui arvioimaan tarkalla silmällä kilpailijoita. Koen koko tapahtuman olleen erittäin onnistunut. Orkesteri ja solistit toivat tilaan nautittavan tunnelman ja yleisö viihtyi selvästi. Joskus tuntuu, että liika kehu koetaan mauttomaksi, mutta pakko sanoa tämän olevan loistava formaatti toteutettavaksi jatkossakin,” Kosonen ylisti.

Molempien sarjojen 3 parasta finalistiparia kutsuttiin esiintymään Tangomarkkinoiden Katulavalle pe 7.7. ja la 8.7. sekä preshow-näytökseen la 8.7. ennen Tangokuningas Finaalia Kisa-Areenalla klo 18.45.

Lavatangojen SM 2017 käytiin amatööritanssijoiden avoimena kilpailuna ja tilaisuuden juonsivat kilpailun johtaja Niina Huhtala sekä seuratanssinopettaja Antti Törmänen. Finaalin säestyksestä vastasi Taisto Lunkan Tango-Orkesteri solisteinaan Tiina Räsänen ja Jouni Keronen.

KILPAILUN TOP3:

YLEINEN SARJA:

1. Teemu Simonen & Riikka Simonen, Ylöjärvi
2. Marko Mäntyniemi, Vuolle & Mari Matikka, Kangasala
3. Olli Syrjälä & Hanna-Leena Liukku, Jurva

SENIORISARJA:

1. Juha Aaltonen & Päivi Jokinen, Vantaa
2. Antti Lyytikkä & Anneli Rautakoski, Jämsänkoski
3. Risto Skarp & Jaana Salopaju, Oulu

TUOMARISTO:

Johanna Pakonen, Tangokuningatar, tanssinopettaja, Oulu
Jari Aaltonen, diplomitanssinopettaja, Oulu
Kati Kainulainen, diplomitanssinopettaja, Pori
Sami Helenius, tanssija, diplomitanssinopettaja, Helsinki
Matti Heikkilä, tanssija, diplomitanssinopettaja, Vaasa
Anne Välisaari, tanssija, diplomitanssinopettaja, Seinäjoki
Timo Kosonen, tuomariston puheenjohtaja, Seinäjoen Tangomarkkinat

www.tangomarkkinat.fi

www.facebook.fi/seinajoentangomarkkinat