26.11.2015

Seinäjoen Tangomarkkinoilla onnistunut vuosi

’- heinäkuun päätapahtumassa 102.000 tyytyväistä tangovierasta ja Ylen lähetyksillä miljoonayleisö

Seinäjoen Tangomarkkinoiden 31. tapahtumavuosi lähenee päätöstään, ja vuoden 2016 tangovuoden suunnittelu on täysipainoisesti käynnissä.

Kuluvan vuoden pääteemaa, Olavi Virran 100-vuotis syntymäjuhlaa, on juhlittu näyttävästi monien konserttien, juhlanäyttelyn, tanssien ja Tangolaulukilpailun merkeissä. Tangokuninkaallisiksi kruunattiin Susanna Heikki ja Aki Samuli. Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun voittokappaleeksi valittiin Sannaliina ”Sansa” Ilkan ja Terhi Pippurin kappale ”Kaipuun syleilyyn”.

Heinäkuisen päätapahtuman ja monien oheistapahtumien yhteenvedossa Tangomarkkinat ennakkotiedon mukaan yltänee ylsi positiiviseen tulokseen epävakaisesta kesäsäästä huolimatta. Teeman kiinnostavuus, sekä yleisesti Tangomarkkinoiden tunnelma ja vaikuttavuus on ilmeistä niin kuin teemankin kiinnostavuus, tuoden uusien asiakkaiden lisäksi vuodesta toiseen uskollisia tangovieraita Seinäjoelle.

”Luotimme sisällössä pääosin omiin tangokuninkaallisiimme, minkä linjan yleisö on suosiollaan vahvistanut. Tapahtumapaikkojen kehittäminen on ollut onnistunutta. Olenkin tyytyväinen erityisesti Tanssitalon ja tanssin roolin vahvistumiseen. Kun vielä saimme valovoimaiset kuninkaalliset uudeksi tangovuodeksi niin päällimmäiseksi jäi positiiviset tunteet,” Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja insinöörineuvos Martti Haapamäki kertoo.

”Seinäjoen Tangomarkkinoiden monipuolisuus ja pitkäjänteinen työ katettujen tilojen aikaansaamiseksi vaikuttivat niin, että sadekuurojen vaikutus talouteen jäi aiempaa vähäisemmäksi. Tästä on hyvä jatkaa valmisteluja seuraavalle Tangovuodelle. Tällaisina aikoina festivaalin tuloksen saaminen positiiviseksi on hyvä asia. Kävijämäärässä päästiin vakiintuneesti yli sadantuhannen kävijän määrään”, toteaa Seinäjoen Tangomarkkinoiden hallituksen puheenjohtaja kauppaneuvos Kalle Lähdesmäki.

 

YLEN TANGOLÄHETYKSET KERÄSI MILJOONAYLEISÖN

Ylen monikanavainen tango-ohjelmien tarjonta keräsi keskikesän parhaimmat tv-katsojaluvut. Tangolaulukilpailun kolmea televisioitua konserttia seurasi Yle TV1:n suorina lähetyksinä yli 2.6 miljoonaa tv-katsojaa.

– 613.000 (Finaalin karsinta 13.6.)

– 818.000 (Tangokuningatar Finaali 9.7.) – 3. katsotuin heinäkuun ohjelma

– 824.000 (Tangokuningas Finaali 11.7.) – 2. katsotuin heinäkuun ohjelma

– 363.000 (Uudet Tangokuninkaalliset -dokumentti 12.7.)

Lisäksi ohjelmat tavoitti Radio Suomen kuuntelijat sekä nettiyleisön.

Tango-ohjelmaa on vielä luvassa vuodenvaihteeseen, kun Yle TV1 lähettää heinäkuussa taltioidun Legendaarinen Olavi Virta -juhlakonsertin taltioinnin uudenvuodenpäivänä 1.1.2016.

 

TANGOMARKKINOIDEN 2016 TEEMA: LIIKUTTAVA TANGO

Seinäjoen Tangomarkkinat ja Lahti 2017 – pohjoismaisten hiihtolajien MM-organisaatio solmivat heinäkuussa tapahtumaelämyksen kehittämistä ja yhteismarkkinointia koskevan aiesopimuksen. Alkavaa yhteistyötä tukemaan, Seinäjoen Tangomarkkinoiden 2016 teemana on ”Liikuttava tango”.

Tulevan vuoden ohjelma, esiintyjäkattaus sekä Tangolaulukilpailun säännöt ja kilpailun kulku tullaan julkaisemaan pääpiirteittäin ennen vuoden loppua. Lisäyksiä kokonaisuuteen seuraa kevään kuluessa.

Seinäjoen Tangomarkkinat – Liikuttava Tango järjestetään 6. – 10. heinäkuuta 2016.

www.tangomarkkinat.fi