10.07.2016

Seinäjoen Tangomarkkinoilla myös kansainvälisiä musiikkivieraita

Seinäjoen Tangomarkkinat tarjoaa tänä vuonna kotimaisten artistien lisäksi tuulahduksia myös Latinalaisesta Amerikasta. Torstain Tangokuningas Finaalissa uruguaylaiset Ana Karina Rossi ja Alberto Magnone lumosivat yleisön versioillaan tangoista La Cumparsita ja Tango Ritual. Tänään lauantaina Tangokuningatar Finaalissa päästään nauttimaan argentiinalais-suomalaisen Tango Reo -yhtyeen esityksestä.

Argentiinalaisen tangon sydäntä, bandoneónia soittava Mercedes Krapovickas Tango Reosta kertoo yhtyeen viihtyneen Seinäjoella

loistavasti: ”Tämä on hyvin mielenkiintoinen tapahtuma. Tykkään tavata ihmisiä ja kuunnella muita artisteja. On hienoa huomata, että tangolla on niin monet kasvot.”

Krapovickas kertoo yhtyeen odottavan illan esiintymistä todella paljon.

”Olemme kiitollisia, että meillä on mahdollisuus päästä esittelemään taidettamme ja meidän tapaamme tehdä tangoa näin laajalle yleisölle.

Eilinen keikkamme Tangostylessa sai erittäin hienon vastaanoton. Yleisö nousi taputtamaan seisten ja oli kaikin puolin aivan ihana!”

Yhtye on perustettu vasta tänä vuonna, mutta kaikki sen jäsenet ovat pitkän linjan tangotaitajia. ”Olen itse asunut Suomessa jo 11 vuotta , mutta laulaja-kitaristimme Leandro Roco saapui maahan vasta kahdeksan kuukautta sitten. Suomalainen viulistimme Camilla Bäckman on loistava muusikko ja ymmärtää argentiinalaisen tangon olemuksen täydellisesti”, Krapovickas jatkaa.

Kysyttäessä  Krapovickaksen mielipidettä argentiinalaisen ja suomalaisen tangon eroista, kertoo hän hauskan vertauskuvan: ”Suurin ero on rytmiikassa. Kun Suomessa lähdet aamulla töihin, kävelet bussibysäkille, bussi tulee ja pääset ajallaan perille. Elämä sujuu rauhallisesti ja kaikki toimii. Argentiinassa vastaavasti juokset bussin kiinni tai se ei mahdollisesti tule ollenkaan. Kansallinen elämänrytmi heijastuu myös musiikin rytmirakenteisiin, mutta samaa tangoa me molemmat kansat kuitenkin loppujen lopuksi teemme ja rakastamme.”

 

Seinäjoen Tangomarkkinat 6. – 10.7.2016

– Tangokuningatar Finaali 9.7.

 

www.tangomarkkinat.fi

www.facebook.com/seinajoentangomarkkinat