08.07.2016

Seinäjoen Tangomarkkinat: Tangokuninkaalliset 2016 tähdittävät hiihdon MM-juhlakisoja

Seinäjoen Tangomarkkinoiden ja Lahden 2017 hiihdon MM-kisojen välinen yhteistyö on vahvasti läsnä tämän kesän tapahtumassa Liikuttava Tango -teeman ja vuoden 2015 Tangokuningatar Susanna Heikin esittämän Ladidaa–kisatangon myötä. Kahden tapahtuman yhteistyötä varten tehdyllä Ladidaa –kappaleella on myös koreografia, jota yleisö pääsee tanssimaan niin Seinäjoen Tangomarkkinoilla kuin Lahden MM-kisoissa 2017.

Kansainvälisen hiihtoliiton lyötyä lukkoon MM-kisojen päiväohjelman, myös tulevan talven MM-juhlakisojen oheisohjelma on saanut konkreettisen muodon.

28.2.2017 MM-kisoissa vietetään Laskiaistiistain Latutangopäivää, kun ohjelmassa on etukäteen arvioiden yksi suomalaisittain odotetuimmista menestyslajeista, naisten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu. Hiihdon jälkeen Lahden Suurhalliin rakentuvan festivaaliareenan lavalle nousee upea kattaus suomalaisia Tangokuninkaallisia hallitsevien Tangokuningattaren ja Tangokuninkaan johdolla.

”Olemme ylpeitä ja innoissamme, että voimme Lahden MM-juhlakisoissa nostaa urheilutapahtumien viihdesisällön uudelle, laadukkaalle tasolle”, kertoo kisojen markkinointijohtaja Esa-Pekka Nykänen.

”Kisojen pääsylipun hintaan kuuluvan Latutangokonsertin lisäksi tango on läsnä luomassa tunnelmaa kisojen jokaisena päivänä. Suurhallissa tanssitaan Tangokuninkaallisten tahdittamia päivämonotangoja ja kisa-alueella kiertävät tanssiryhmät tanssittavat yleisöä lämpimäksi Ladidaa –kisatangon askelin.”

Seinäjoen Tangomarkkinoiden hallituksen puheenjohtaja Kalle Lähdesmäen mukaan Suomen kansan rakastamien lajien, tangon, tanssin ja hiihdon yhdistäminen on otettu tangokansan keskuudessa innolla vastaan:

”Liikunta ja etenkin hiihto ovat lähellä suurta osaa yleisömme ja artistiemme sydäntä. Tango ja Hiihto liikuttavat niin mieltä kuin kehoa!”

Seinäjoen Tangomarkkinat järjestetään 6.-10.7.2016.

www.tangomarkkinat.fi

www.facebook.com/seinajoentangomarkkinat

www.lahti2017.fi