06.07.2016

Seinäjoen Tangomarkkinat: tangokuninkaallisehdokkaat valmiina finaalitaistoon

Seinäjoen Tangomarkkinoiden käynnistyessä myös Tangolaulukilpailu lähestyy finaalihuipennukseensa. Vuoden 2016 Tangokuningas kruunataan torstaina 7.7. ja  Tangokuningatar puolestaan lauantaina 9.7. Seinäjoen Kisa-Areenalla, Ylen suorissa lähetyksissä.

Kaikki 12 upeaa finalistia ovat valmiina lopputaistoon. Tunnelma kilpailijoiden keskuudessa on innostunut ja odottava. Tangomarkkinoiden tiimi kyseli heidän viime hetken tunnelmiaan:

 

AILAMARI VEHVILÄINEN:

Olet Tangoprinsessa vuosimallia 2004. Miten kilpailu on muuttut reilussa kymmenessä vuodessa?

”Sosiaalinen media on tullut ajalle tyypillisesti vahvasti mukaan.

Kymmenen vuotta sitten meininki oli paljon rauhallisempaa, vaikka paljon oltiin esillä silloinkin. Minusta on mukava kertoa itsestäni ja on hyvä, että tangokansalle avataan kilpailijoiden persoonaa myös sosiaalisen median kautta eikä vain esimerkiksi lehtihaastatteluissa. Ensimmäinen tangopäivä on ollut hauska, koska olemme saaneet kierrellä ja nähdä paikkoja.”

 

ERIKA VIKMAN:

Olit viime vuoden yleisösuosikki. Miten myös tuomarit vakuutetaan tänä vuonna?

”Olen tehnyt kovasti töitä ja halunnut kehittyä. Uskon, että se näkyy myös tuomareille asti, että tämä on todella se tie, jota haluan kulkea.

Jos minut valitaan uudelleen yleisösuosikiksi, uskon sen vahvistavan viestiä myös tuomariston suuntaan. Luulen, että tuomaristossa on ihmisiä, jotka haluavat nähdä tangolaulajien ja -genren uudistuvan ja edustan mielestäni tällaista uuden sukupolven tangotulkitsijaa.”

 

JONNA ORTJU:

Miten kuvailisit kilpailuun liittyvää yleistä tunnelmaa?

”Tämän päivän aikana tunnelma on vihdoin muuttunut todeksi. Ollaan reissattu edestakaisin ja on selvää, että koko viikosta tulee huikea kokemus. Finaaliareenan ja -lavan näkeminen aiheutti sen, että kilpailu- ja finaalitunnelma alkoivat kohoamaan selvästi.”

 

NINA ÅKERMAN:

Miltä tuntui saapua Seinäjoelle ja mitä odotuksia on loppuviikon suhteen?

”Älyttömän ja ihanan rentouttavalta. Kaikki jännitys jotenkin lähti pois ja meillä on ollut aivan huippumukava ensimmäinen päivä. Huomennahan kaikki vasta todella alkaa. Odotan keikkoja Tangokadulla ja Paviljongissa sekä ihmisten kohtaamista. Eniten kuitenkin odotan lauantain Kuningatarfinaalia, josta on tulossa aivan mahtava.”

 

RAISA LAINE:

Mitkä ovat fiilikset nyt kun saavuit Seinäjoelle?

”Aivan mahtavat! Unelma toteutui kun pääsin tänne ja nautin siitä joka solullani. En ole koskaan ollut mukana tässä kilpailussa saati koko kaupungissa, joten olo on kuin Liisalla Ihmemaassa. Odotuksena on, että fiiliksen suunta on viikon aikana vain ylöspäin, enkä usko, että tulen pettymään.”

 

VIRPI PIIPPO:

Olet osallistunut kilpailuun ennenkin. Miten se on vuosien varrella muuttunut? Millainen tunnelma kilpailijoiden välillä vallitsee tänä vuonna?

”Paljon on muuttunut niistä ajoista kun olin mukana ensimmäistä kertaa.

Aikoinaan Raision Kerttulassa ja karsinnoissakin oli vielä live-orkesterit. Kilpailijoiden kesken tunnelma on todella hyvä ja itsellä henkilökohtaisesti ehkä parempi kuin koskaan ennen. En tiedä tarkalleen miksi, mutta jotakin suurta tuntuu tässä nyt olevan tekeillä.”

 

BENJAMIN ENROTH:

Mitä aiot tehdä eri tavalla viime vuoteen verrattuna? Miten tunnelma kilpakumppanien välillä on erilainen kuin viime vuonna?

”Aion yksinkertaisesti laulaa paremmin ja esiintyä varmemmin. Viime vuonna kaikki oli niin uutta, mutta nyt uskallan olla vapaammin. Viime vuonnakin tunnelma oli hyvä, mutta nyt tuntuu kuin ei olisi kilpailussa ollenkaan. Kaikki tukevat ja tsemppaavat toisiaan.”

 

MARCO LUNDBERG:

Miten olet valmistautunut kilpailuun?

”Valmistautuminen ihan alkukilpailuista lähtien on sujunut oikein hyvin.

Kaikki sujuu suunnitellusti ja haluan uskoa, että kruunu tulee.

Kaikkiaan minulla on oikein levollinen ja hyvä mieli.”

 

MARKKU UHLBÄCK:

Miten tähänastinen kokemuksesi kilpailusta vastaa ennakko-odotuksiasi?

”Olen ensimmäistä kertaa mukana ja pääsin suoraan finaaliin. Ymmärsin jo etukäteen, että tämä on iso juttu, mutta kyllä se yllätyksenä tuli miten iso palapeli siellä TV-kameroitten takana on koottavana ja miten paljon kaikkia tarvitaan. Minulla ei ole suuria odotuksia vaan otan kaikki kokemukset ilolla vastaan. Hyvä yhteishenki helpottaa ensikertalaisen tietä.”

 

MIKA LAPPALAINEN:

Kerro tunnelmistasi Seinäjoella.

”Tunnelmat ovat kaikkiaan hyvät. Reipasta sykettä on ollut alusta alkaen. Majapaikassa saunottiin ja lenkkeiltiin ja koko kisaporukka on todella mukava. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja tukevat toisiaan.

Tässä on jotain suurta!”

 

PETRI RITARI:

Olet osallistunut kilpailuun ennenkin, miten tämä kesä poikkeaa edellisistä?

”Tangot ovat muuttuneet paljon 1990-luvusta ja mukaan on tullut runsaasti uutta mukavaa oheisohjelmaa. Kruunu on yhtä lailla tavoitteena niin kuin vuonna 1995, mutta eteenpäin ei mennä verenmaku suussa.

Jokainen päivä lisää kilpailijoitten yhteishenkeä, mutta pitää muistaa, että tämä on kuitenkin kilpailu ja vain yksi voi voittaa.”

 

VISA LUTTINEN:

Mitä mieltä olet kanssakilpailijoistasi ja millä eväillä voitto saavutetaan?

”Meidän kuningasehdokkaista löytyy tosi hyviä laulajia. Vahvuuteni on se mitä pystyn tarjoamaan kokonaisuudessaan artistina ja laulajana.Olen mieltänyt aiemmin itseni enemmän bändiliideriksi ja viihdyttäjäksi ja laulu on ollut välillä sen mukaista meininkimylvimistä. Nyt viime vuosina, kypsemmällä iällä, olen alkanut tosissaan harjoitella laulua.

Haluan satsata siihen, koska yleisö näkee lavalla kuitenkin loppuviimein nimenomaan laulajan.”

 

(Haastattelija: Janne Merisaari)

 

Seinäjoen Tangomarkkinat 6. – 10.7.2016

– Tangokuningas Finaali 7.7.

– Liikuttava Tango – juhlakonsertti 8.7.

– Tangokuningatar Finaali 9.7.

www.tangomarkkinat.fi

www.facebook.com/seinajoentangomarkkinat