10.07.2016

Seinäjoen Tangomarkkinat: Tangokuningas Marco Lundbergin ensitunnelmat

Eilen torstaina kruunattu Tangokuningas 2016, Marco Lundberg saapui runsaslukuisen median haastateltavaksi varhain perjantaiaamuna. Pitkästä kilpailuillasta ja yön esiintymisistä huolimatta Lundberg vaikutti pirteältä ja hyväntuuliselta.

”Eilisilta oli järisyttävä elämys, en ole koskaan ennen kokenut vastaavaa. Viimeiset 14 vuotta vilisivät silmieni ohi kymmenessä sekunnissa kun unelmani toteutui ja sain kruunun päähäni.”

Lundberg kertoi pulssin nousseen huippulukemiin joka pudotuksen kohdalla. Tätä seurasi aina itsensä uudelleen kokoaminen ja rauhoittuminen sekä jälleen uusi jännityksen aalto. Voittonsa salaisuudeksi Lundberg arvioi jo alkukarsinnoista lähtien nappiin menneet tasaiset laulusuoritukset ja omaan ääneen sekä persoonaan luottamisen.

”Finaalivaiheessa putoaminen on kova paikka. Olen sen kokenut ja aina vannonut, etten koskaan enää palaa tähän kilpailuun. Tällä kertaa paluu kuitenkin kannatti.”

Uutena Tangokuninkaana Lundberg haluaa olla koko tanssikansan nöyrä palvelija. Vanhoja tangoja rakastava laulaja lupaa tuoda suomalaiseen tangokulttuurin eräänlainlaisen tangon renessanssin kunnioittamalla vanhoja perinteitä ja elvyttämällä 1960-luvun vähemmän tunnettuja huippusävelmiä.

Lundbergilla onkin vahva side menneitten vuosikymmenten suomalaiseen tangoperinteeseen sukunsa kautta. Lundberg omisti voittonsa selvästi liikuttuneena edesmenneelle muusikkoisälleen. Lisäksi Toivo Kärjen tangojen tulkitsijana tunnetuksi tullut Taisto Tammi oli Lundbergin setä.

”Suku ei ole rasite vaan olen ylpeä juuristani. Tuntuu todella hyvältä päästä jatkamaan suvun perintöä. Toivon, että tulevan vuoden aikana sulatan suomalaisten sydämet ja saan jatkaa tätä koko loppuelämäni.”

Jalat maassa seisova herrasmies kertoi, ettei yrittäjäntöiden vähenemistä ja keikkakalenterin tiivistymistä lukuunottamatta usko elämänsä juurikaan muuttuvan.

”En ole muuttamassa Kuusankoskelta minnekään. Perheeni on siellä ja kotoa on lyhyt matka ympäri Suomea. Minusta ette tule saamaan kohu-uutisia vaan oma kotona oleva kuningattareni katsoo, että jalat pysyvät jykevästi maan kamaralla.”

 

Seinäjoen Tangomarkkinat 6. – 10.7.2016

– Tangokuningas Finaali 7.7.

– Liikuttava Tango – juhlakonsertti 8.7.

– Tangokuningatar Finaali 9.7.

www.tangomarkkinat.fi

www.facebook.com/seinajoentangomarkkinat