10.07.2016

Seinäjoen Tangomarkkinat: Lavatangon SM-kilpailun 2016 voittajapari valittu

Minna Forss ja Ari Vaskelainen tanssivat Lavatangon SM-kilpailun yleisen sarjan voittajapariksi Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tanssitalolla. Pari uusi viimevuotisen voittonsa. Lasse Nyström ja  Aila Mills-Owens vakuuttivat tuomarit seniorisarjassa.

”En millään uskonut, että voitto osuisi toistamiseen kohdallemme”, iloitsi Forss kilpailun jälkeen.

”Ensimmäinen voitto viime vuonna räjäytti pankin, mutta täytyy sanoa, että tämä tuntui vähintään yhtä hyvältä”, komppasi Vaskelainen tanssipariaan.

Tuomariston puheenjohtaja Timo Kosonen kertoi kilpailijoiden olleen tänä vuonna hyvin tasaväkisiä: ”Jouduimme soitattamaan useita ylimääräisiä kappaleita, jotta tuomaristo ehti päästä yksimielisyyteen voittajapareista.” ”Yleisö oli poikkeuksellisen hyvin mukana kannustamassa ja loivat iltaan todellista kilpailutunnelmaa”, Kosonen jatkoi.

Seniorisarjan voittajaparin Lasse Nyströmille Lavatangokilpailu on yksi Tangomarkkinoitten kohokohdista: ”Olen osallistunut kilpailuun jo 16 kertaa, koska tämä on vuodesta toiseen todella mukava tilaisuus. Tänään tango kulki erittäin hienosti, toisin kuin viime vuonna.”

Molempien sarjojen kuusi finalistiparia kutsuttiin esiintymään Seinäjoen Tangomarkkinoiden Katulavalle pe 8.7. ja la 9.7. sekä preshow-näytökseen la 9.7. ennen Tangokuningatar Finaalia.

Lavatangojen SM 2016 käytiin amatööritanssijoiden avoimena kilpailuna.

Tilaisuuden juonsivat kilpailujohtaja Niina Huhtala sekä seuratanssinopettaja Antti Törmänen.

Finaalin säestyksestä vastasi Taisto Lunkan Tango-Orkesteri solisteinaan Johanna Debreczeni ja Jouni Keronen.

 

KILPAILUN KÄRKISIJOITUKSET:

Yleinen sarja:

  1. Minna Forss ja Ari Vaskelainen (Satamala ja Kyröskoski) 2. Riikka ja Teemu Simonen (Julkujärvi) 3. Satu Penttala ja Vesa Ukkonen (Hämeenlinna)

Seniorisarja:

  1. Aila Mills-Owens ja Lasse Nyström (Järvenpää ja Pilkanmaa) 2. Päivi Jokinen ja Juha Aaltonen (Vantaa) 3. Anneli Rautakoski ja Antti Lyytikkä (Jämsänkoski)

Tuomaristo:

  • Johanna Pakonen, Tangokuningatar, tanssinopettaja, Oulu • Jari Aaltonen, tanssinopettaja, Oulu • Liisa Kontturi-Paasikko, tanssinopettaja, Kiikka • Juhani Kuosmanen, tanssinopettaja, Kuopio • Susa Matson, tanssija, tanssinopettaja, Helsinki • Timo Kosonen, tuomariston puheenjohtaja, Seinäjoen Tangomarkkinat

 

Kilpailun sääntöihin ja tuomariston kriteereihin voi tutustua tarkemmin

osoitteessa:

http://www.tangomarkkinat.fi/kilpailut/tanssikilpailut/lavatangon-sm-kilpailu/

 

Seinäjoen Tangomarkkinat 6. – 10.7.2016

– Tangokuningatar Finaali 9.7.

www.tangomarkkinat.fi

www.facebook.com/seinajoentangomarkkinat