04.08.2011

Sebastian Fagerlundin ”Ignite” sytyttää Turun musiikkijuhlat

Turun musiikkijuhlat avataan huomenna perjantaina 5.8. Avajaispäivän ohjelmassa on spektaakkelimainen Avajaiskonsertti konserttitalolla sekä oopperan Alvilda in Abo ensi-ilta Turun linnan pihalla.

Upea Avajaiskonsertti sytyttää musiikkijuhlat

Turun musiikkijuhlat avataan perjantaina 5.8. klo 18 Turun konserttitalolla. Avajaiskonsertissa Turun filharmonista orkesteria johtaa ranskalainen kapellimestari François-Xavier Roth ja solisteina esiintyvät tenori Topi Lehtipuu ja käyrätorvisti Ville Hiilivirta. Ohjelmassa on Sebastian Fagerlundin palkittu Ignite, Benjamin Brittenin Serenadi tenorille, käyrätorvelle ja jousille sekä Igor Stravinskin Kevätuhri, josta nähdään upea audiovisuaalinen versio: lavalle nousevat orkesterin lisäksi neljä pohjoisafrikkalaista breakdance-tanssijaa, joita säestävät Stravinskin musiikin lisäksi elokuva ja simulaatio kuulijan aivoissa tapahtuvista reaktioista.

Ainutlaatuinen barokkiooppera Turun linnan pihalla

Italialaisen Carlo Agostino Badian vuonna 1692 säveltämän Alvilda in Abo -oopperan tapahtumapaikaksi on merkattu ”Abo, metropoli della Finlandia” ja pääroolissa on merirosvoamatsoni Alvilda, jota esittää sopraano Mari Palo. Oopperasta on kahdeksan esitystä 5.–17.8. Ensimmäistä kertaa tarinan aidolla huipennuspaikalla, Turun linnan pihalla, nähtävässä oopperassa riittää suurta rakkautta, torjuttuja tunteita ja intohimoista kaipuuta. Ooppera on osa Turku 2011 -ohjelmaa.

Avajaispäivän ohjelma
PERJANTAI 5.8.
18.00 Konserttitalo Avajaiskonsertti
21.00 Turun linna Alvilda in Abo

http://www.tmj.fi