27.04.2023

School of Gaming ja Savonlinnan Oopperajuhlat järjestävät maailman ensimmäisen Minecraft-oopperan

School of Gaming ja Savonlinnan Oopperajuhlat yhdistävät voimansa tuodakseen Mozartin Taikahuilun eloon Minecraft-pelimaailmassa. Tämä innovatiivinen kesäleiri järjestetään verkossa 26.-30.6.2023 ja on avoin kaikille lapsille, jotka haluavat tutustua oopperan ja Minecraftin maagiseen maailmaan. 

”Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus lapsille tutustua oopperaan hauskalla ja vuorovaikutteisella tavalla”, sanoo School of Gamingin reksi Mikko Perälä. ”Olemme innoissamme siitä, että saamme herättää Mozartin Taikahuilun lumoavan tarinan eloon Minecraft-pelimaailmassa ja emme malta odottaa, että lapset pääsevät kokemaan sen itse.” 

Viiden päivän kesäleirin aikana lapset lähtevät taianomaiselle matkalle, joka kuljettaa heidät lumotun lehdon läpi kohti Viisauden temppeliä samalla kun he auttavat prinssi Taminoa hänen tehtävässään. Lapset ottavat harteilleen osan oopperan rooleista ja auttavat muun muassa Yön kuningatarta palauttamaan kadonneen äänensä, jotta hän voi laulaa kuuluisan aariansa. 

”Tämä on meille erinomainen tilaisuus houkutella uutta sukupolvea oopperan pariin”, kertoo Savonlinnan Oopperajuhlien markkinointiviestinnän päällikkö Sonja Eiramo. ”Yhdistämällä Minecraftin ja oopperan maailmat, toivomme voivamme esitellä lapsille tämän taidemuodon kauneuden hauskalla ja motivoivalla tavalla.” 

Verkossa tapahtuva kesäleiri pidetään suomeksi ja englanniksi, ja siihen ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -taustaiset lapset. School of Gamingin asiantuntevien Minecraft-pelikasvattajien johdolla lapset ovat tässä oopperassa tähtirooleissa. 

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun joku tekee oopperan Minecraftissa”, lisää Mikko Perälä. ”Mutta mikä tärkeintä, tähtiä ovat itse lapset. Emme malta odottaa, mitä kaikkea he keksivät!” 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Mozartin Taikahuilu-ooppera online-kesäleiri Minecraftissa (sog.gg) 

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Kuukauden mittaisella festivaalilla käy vuosittain jopa 70 000 oopperavierasta. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen kokemus. Kansainvälisesti korkeatasoiset esitykset ja konsertit, Olavinlinnan tunnelma ja kesäilta Saimaan äärellä kuuluvat erottamattomasti yhteen. Oopperajuhlia vietetään 1.–30.7.2023. oopperajuhlat.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

29.11.2023

Ohjaaja-valokuvaaja Viivi Huuska toteutti Savonlinnan Oopperajuhlien festivaali-ilmeen ensi kesälle

Ohjaaja ja valokuvaaja Viivi Huuska toteutti Oopperajuhlien kesän 2024 ilmeen yhdessä meikkaaja-maskeeraaja Saara Sarvaksen kanssa. Ilmeen teemana on ”ooppera tulee iholle”. Kahden ihmisen kasvoille on kuvitettu Olavinlinna, Nabuccon kasvoja korostaa salama, Myyty morsian on täynnä iloa…

15.11.2023

Enston hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen jatkaa Savonlinnan Oopperajuhlien valtuuston puheenjohtajana

Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistyksen uusi, lokakuussa nimetty valtuusto on valinnut keskuudestaan puheenjohtajakseen Ensto Oy:n hallituksen puheenjohtajan Marjo Miettisen, joka jatkaa tehtävässä. Miettinen toimi tehtävässä myös valtuuston edellisen kauden kaksi viimeistä vuotta, kun hänen edeltäjänsä Johanna Lamminen valittiin Oopperajuhlien…

06.11.2023

Karita Mattila ja Prahan kansallisooppera esiintyvät yhteisessä konsertissa Savonlinnan Oopperajuhlilla ensi kesänä

Kesän 2024 vierailija Prahan kansallisooppera esittää oopperakonsertissa Olavinlinnassa keskiviikkona 31.7.2024 tšekkiläisen oopperan keskeisiä teoksia. Prahan solistikunta täydentyy konsertissa upealla tavalla, kun Karita Mattila, eräs sukupolvensa merkittävimmistä Janáček-sopraanoista, tulkitsee Jenufa-osuudessa Kostelnička Buryjovkan dramaattista roolia, nyt ensi…