27.04.2023

School of Gaming ja Savonlinnan Oopperajuhlat järjestävät maailman ensimmäisen Minecraft-oopperan

School of Gaming ja Savonlinnan Oopperajuhlat yhdistävät voimansa tuodakseen Mozartin Taikahuilun eloon Minecraft-pelimaailmassa. Tämä innovatiivinen kesäleiri järjestetään verkossa 26.-30.6.2023 ja on avoin kaikille lapsille, jotka haluavat tutustua oopperan ja Minecraftin maagiseen maailmaan. 

”Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus lapsille tutustua oopperaan hauskalla ja vuorovaikutteisella tavalla”, sanoo School of Gamingin reksi Mikko Perälä. ”Olemme innoissamme siitä, että saamme herättää Mozartin Taikahuilun lumoavan tarinan eloon Minecraft-pelimaailmassa ja emme malta odottaa, että lapset pääsevät kokemaan sen itse.” 

Viiden päivän kesäleirin aikana lapset lähtevät taianomaiselle matkalle, joka kuljettaa heidät lumotun lehdon läpi kohti Viisauden temppeliä samalla kun he auttavat prinssi Taminoa hänen tehtävässään. Lapset ottavat harteilleen osan oopperan rooleista ja auttavat muun muassa Yön kuningatarta palauttamaan kadonneen äänensä, jotta hän voi laulaa kuuluisan aariansa. 

”Tämä on meille erinomainen tilaisuus houkutella uutta sukupolvea oopperan pariin”, kertoo Savonlinnan Oopperajuhlien markkinointiviestinnän päällikkö Sonja Eiramo. ”Yhdistämällä Minecraftin ja oopperan maailmat, toivomme voivamme esitellä lapsille tämän taidemuodon kauneuden hauskalla ja motivoivalla tavalla.” 

Verkossa tapahtuva kesäleiri pidetään suomeksi ja englanniksi, ja siihen ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -taustaiset lapset. School of Gamingin asiantuntevien Minecraft-pelikasvattajien johdolla lapset ovat tässä oopperassa tähtirooleissa. 

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun joku tekee oopperan Minecraftissa”, lisää Mikko Perälä. ”Mutta mikä tärkeintä, tähtiä ovat itse lapset. Emme malta odottaa, mitä kaikkea he keksivät!” 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Mozartin Taikahuilu-ooppera online-kesäleiri Minecraftissa (sog.gg) 

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Kuukauden mittaisella festivaalilla käy vuosittain jopa 70 000 oopperavierasta. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen kokemus. Kansainvälisesti korkeatasoiset esitykset ja konsertit, Olavinlinnan tunnelma ja kesäilta Saimaan äärellä kuuluvat erottamattomasti yhteen. Oopperajuhlia vietetään 1.–30.7.2023. oopperajuhlat.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

17.05.2023

Savonlinnan Oopperajuhlat: Uusi Pride-tapahtuma Olavinlinnassa heinäkuussa – Olavinlinna Goes Pride

Savonlinna Pride järjestää yhteistyössä Savonlinnan Oopperajuhlien, Olavinlinnan Ravintoloiden ja Suomen kansallismuseon kanssa uudenlaisen sateenkaaritapahtuman Olavinlinna Goes Pride Olavinlinnassa sunnuntaina 16.7. Tapahtuma koostuu drag-esityksistä, lavarunoudesta ja livemusiikista. Olavinlinnan Kuninkaansalissa ja Kongressisalissa kuullaan muun muassa rap-artisti ja…

16.05.2023

Erik Söderblom päivittää Savonlinnan Oopperajuhlien Taikahuilun tähän päivään sopivaksi

Savonlinnan Oopperajuhlien kautta historian rakastetuimpiin teoksiin kuuluva Mozartin Taikahuilu nähtiin Olavinlinnassa ensimmäisen kerran 50 vuotta sitten. Tänä kesänä teos palaa ohjelmistoon ja uudistuu ohjaaja Erik Söderblomin käsissä, joka päivittää klassikon ajanhengen mukaiseksi.  ”Mozart eli ihmisoikeuksia…

11.05.2023

Savonlinnan Oopperajuhlat: Oopperapäivän avauksiin mukaan useita uusia juontajia

Erottamattomasti oopperakesään kuuluvat oopperapäivän avaukset uudistuvat tulevana kesänä, sillä mukana on useita uusia juontajia. Tuttu paikka ja aika säilyvät, kun jokainen festivaalipäivä aloitetaan aurinkoisesti kello 10 ravintola Waahdon terassilla Savonlinnan torin kupeessa. Ensimmäisen oopperapäivän 1.7.…