09.07.2015

Savonlinnan Oopperajuhlille saapuvan Figaron häät –oopperan ensi-ilta Dresdenissä

Savonlinnan Oopperajuhlille tulevan Semperoper Dresdenin Mozartin ooppera Figaron häät sai Saksan ensi-iltansa Dresdenissä 20.6. Ooppera saapuu Saksasta suoraan Savonlinnan Oopperajuhlille, jossa näytökset jatkuvat.
Figaron häiden Olavinlinnan ensi-ilta on 13.7. Oopperan johtaa israelilainen Omer Meir Wellber ja ohjaa saksalainen Johannes Erath.
”Minusta on hienoa, että kapellimestari Wellber on mukana. Kaikki on kuultavissa musiikissa ja varsinkin resitatiiveissa. Laulajat luovat uudenlaista kehonhallintaa. Tämä on mukava prosessi, joka tuo uusien haasteiden mukana hekumallisia hetkiä yleisölle”, kuvailee Erath 17.6. Dresdner Neueste Nachrichten –onlinen haastattelussa.
Kreivi Almavivan roolin laulaa Christoph Pohl ja kreivittären roolissa on Sarah-Jane Brandon. Susannan roolissa laulaa toista kertaa Oopperajuhlilla vieraileva Emily Dorn ja Barbarinan roolin laulaa vuoden 2013 Timo Mustakallio -kilpailun voittaja Tuuli Takala. Ensi-illan lisäksi Figaron häät –oopperan näytökset Olavinlinnassa ovat 13.7., 14.7., 16.7. ja 17.7.

Semperoper Dresden: www.semperoper.de

Savonlinnan Oopperajuhlat Facebookissa ja Twitterissä:
Facebook: Savonlinna Opera Festival – Oopperajuhlat
Twitter: @operafestivalfi