24.08.2023

Savonlinnan Oopperajuhlille on myönnetty Sustainable Travel Finland -merkki

Visit Finland on myöntänyt Savonlinnan Oopperajuhlille Sustainable Travel Finland –merkin. Sustainable Travel Finland -ohjelma tarjoaa matkailualan toimijoille kestävän matkailun kehittämisen työkalupakin, jonka avulla ekologisesti kestävien toimenpiteiden tekeminen helpottuu. Ohjelman läpikäyneille, kriteerit täyttäneille kohteille myönnetään Sustainable Travel Finland -merkki.

Sustainable Travel Finland –ohjelma sisältää 7 askeleen kestävän matkailun kehittämispolun, jonka aikana tehdään muun muassa nykytilan arviointi ja toimenpidesuunnitelma kestävän matkailun edistämiseksi.

”Todella hienoa, että vastuullisuustyömme on edennyt tämän vuoden aikana näin huimasti. Saimme heinäkuussa Ekokompassi-sertifikaatin ja nyt vielä STF-merkin. Sertifikaatit ja merkit eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että vastuullisuustyö olisi nyt valmis. Molemmat vaativat jatkuvaa kehittymistä ja tästä se työ oikeastaan vasta alkaa”, kertoo Oopperajuhlien vastuullisuustyötä koordinoiva Johanna Lahtinen.

Savonlinnan Oopperajuhlat on STF-merkin myötä sitoutunut matkailualan valtakunnallisiin kestävän matkailun periaatteisiin, joissa mainitaan muun muassa reilu yhteistyö, tasa-arvon edistäminen sekä ilmastovaikutusten huomioiminen.

”Oopperajuhlien välitön lipunostajien kautta syntynyt tulovaikutus oli viime vuonna Savonlinnan talousalueelle noin 20 MEUR ja kuluneen kesän tulovaikutus asettunee minimissään samaan tasoon. Tuomme siis alueelle paljon hyvää, mutta vastuullamme on jatkuvasti kehittää kuukauden kestävän festivaalin aiheuttamaa kuormitusta. Myös sosiaalinen vastuu on meille tärkeässä osassa. Olemme merkittävä kulttuurin vapaan kentän työllistäjä. Lisäksi haluamme, että kaikki tuntevat olonsa turvalliseksi Oopperajuhlille osallistuessaan”, Oopperajuhlien kaupallinen johtaja Mika Nevalainen kertoo.

Heinäkuussa Olavinlinnan torniin kohosi ensimmäistä kertaa koskaan sateenkaarilippu, kun Olavinlinna Goes Pride -tapahtuma valtasi linnan. Myös Oopperajuhlien lipputoimistolla liputettiin sateenkaaren väreissä tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta. Tapahtuman järjestäjänä toimi Savonlinna Pride yhteistyössä Savonlinnan Oopperajuhlat, Olavinlinnan ravintolat ja Suomen kansallismuseo.

”Meistä velvollisuutemme niin organisaationa kuin kansalaisina on puolustaa ihmisoikeuksia ja rakentaa yhdenvertaisuutta. Yksi tavoista on olla mukana ja osoittaa tukemme Pridessa, kuten tässä Savonlinna Priden järjestämässä Olavinlinna Goes Pride –tapahtumassa”, Nevalainen kertoo.

Oopperajuhlien verkkosivuilla oleva vastuullisuussivu on kesän aikana uudistettu ja kaikki vastuullisuustiedot ja –teot ovat nyt helposti asiakkaiden ja kumppaneiden luettavissa täällä.

Lisätietoja STF-merkistä täällä.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

20.07.2023

Savonlinnan Oopperajuhlille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti

Savonlinnan Oopperajuhlien ympäristötyölle on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti 20.7.2023. Ekokompassi on Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristöjärjestelmä, joka keskittyy organisaation konkreettisiin toimenpiteisiin ympäristökuormituksen vähentämiseksi. Ekokompassi perustuu kymmeneen kriteeriin, jotka organisaation tulee täyttää. Ekokompassi myönnetään organisaatiolle, joka on tunnistanut merkittävimmät ympäristövaikutuksensa,…

17.07.2023

Savonlinnan Oopperajuhlat: Iirisilona Segerstam voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun. ”Suomalaisen oopperan tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta.”

Sopraano Iirisilona Segerstam on voittanut 32. valtakunnallisen Timo Mustakallio -laulukilpailun. Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahaston palkinnon sai baritoni Gabriel Kivivuori Sereno. Kilpailu käytiin sunnuntaina 16.7. Savonlinnan Oopperajuhlien yhteydessä. “Kilpailun taso oli alkukilpailusta asti erittäin kova, mutta voittaja…

19.06.2023

Savonlinnan Oopperajuhlat: Uusi Nabucco ja Lohengrin suuren oopperakesän 2024 päätuotannot

Kauan odotetun uuden Nabuccon ohjaa Rodula Gaitanou – Karita Mattila johtaa dramaattisten roolien tähtikaartia ja tekee oopperadebyyttinsä Oopperajuhlilla. Naapurikansaan kohdistuva hyökkäys ja menetetty vapaus ovat teemoja Giuseppe Verdin menestysoopperassa Nabucco, jonka palkittu Rodula Gaitanou ohjaa…