30.06.2017

Savonlinnan Oopperajuhlilla huippuohjaajan rohkean uskalias Rigoletto

Savonlinnan Oopperajuhlat käynnistyy ensi viikon torstaina 6.7. Juhlakauden odotettuihin tuotantoihin lukeutuu skotlantilaisen Sir David McVicarin ohjaama raivokas ja rohkea Rigoletto, joka ei jätä kylmäksi. Uutta ovat myös turvatarkastukset Olavinlinnaan saapuville.

Kesän uutuusesitys Rigoletto sisältää elementtejä Sir David McVicarin aiemmasta ohjauksesta, joka on nähty Lontoon Royal Opera Housessa. Englantilaismediassa sitä on kutsuttu hurjaksi ja energiseksi. Olavinlinnassa nähtävä uusi versio on sekin rohkea ja uskalias.

Rigoletto on raivonhuuto ihmisten epätasa-arvoa vastaan”, McVicar kuvailee. ”Päähenkilön synkkä ja mustanpuhuva hahmo on kirkkaisiin ja värikkäisiin asuihin pukeutuva herransa käänteinen peilikuva.” Taidemaalari Caravaggion hengessä näyttämölle on luotu loistokkaan maalauksellinen tunnelma. Tutustu esityksen taustoihin täällä (video).

Tutustu Oopperajuhlien koko ohjelmistoon täällä.

Esityksiin turvatarkastuksen kautta

Tänä kesänä esityksiin saapumiseen kannattaa varata totuttua enemmän aikaa, sillä Olavinlinnaan kuljetaan turvatarkastuksen kautta. Pisteellä tarkastetaan laukut, reput ja muut kantamukset. Järjestyksenvalvojat suorittavat tarkastuksen ennen linnalle johtavaa siltaa. Tarkastukset tehdään myös linnan takalaiturilla veneellä saapuville.

”Haluamme varmistaa yleisöllemme nautinnollisen oopperakokemuksen. Turvallisuus on siinä yksi tärkeä tekijä. Siksi varaudumme ja vastaamme muutoksiin maailman turvallisuustilanteessa. Myös Supon kohottama Suomea koskeva uhka-arvio vaikutti järjestelyyn”, sanoo festivaalijohtaja Jan Strandholm.

Lisätietoa turvatarkastuksista löytyy Oopperajuhlien info-sivulta.


Savonlinnan Oopperajuhlat / Ohjelmisto 6.7.–6.8.2017
www.operafestival.fi/fi/Ohjelmisto/Ohjelmisto-2017

Facebook: Savonlinna Opera Festival – Oopperajuhlat
Twitter: @operafestivalfi
Instagram: @operafestivalfi
Youtube: Savonlinna Opera Festival