07.10.2020

Savonlinnan Oopperajuhlien valtuustoon nimekkäitä vaikuttajia – Uusien jäsenten joukossa Mari Kiviniemi, Liisa Suvikumpu ja Kyösti Kakkonen

Savonlinnan Oopperajuhlien valtuuston tärkeimpiä tehtäviä on nimittää Oopperajuhlien hallitus sekä vahvistaa pitkän tähtäimen toimintasuunnitelmat, talousarvio ja tilinpäätös. Uusi valtuusto tarttuu näihin tehtäviin poikkeavassa tilanteessa, jossa koronaepidemia vaikuttaa merkittävästi festivaalin toimintaan.

Savonlinnan Oopperajuhlien valtuuston valitsee festivaalin voittoa tavoittelematon taustayhteisö, Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistys ry. Kokouksessaan 7.10.2020 yhdistys nimesi valtuuston kolmivuotiskaudelle 26 jäsentä.

Uusina jäseninä valtuustoon valittiin mm. Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi, Säätiöt ja rahastot ry:n toimitusjohtaja Liisa Suvikumpu, kauppaneuvos ja toimitusjohtaja Kyösti Kakkonen, Teknologiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen, Miltton Networksin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jussi Kekkonen sekä Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen professori Markus Lehtinen. Toiselle tai kolmannelle kaudelleen jatkavat puolestaan mm. savonlinnalainen kansanedustaja ja elokuuhun asti tiede- ja kulttuuriministerinä toiminut Hanna Kosonen, kapellimestari Hannu Lintu sekä Yleisradion Luovat sisällöt ja media -yksikön johtaja Ville Vilén.

Ensimmäisessä kokouksessaan uusi valtuusto järjestäytyy ja valitsee keskuudestaan puheenjohtajan. Nyt päättyvällä kaudella tehtävässä on toiminut Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen. Aiempia puheenjohtajia ovat Reijo KarhinenJorma Ollila ja Eero Rantala.

 

Kannatusyhdistys on avoin kaikille

Valtuuston valitsee Oopperajuhlien taustalla toimiva kannatusyhdistys, jossa on tällä hetkellä reilut seitsemänsataa jäsentä. Jäseneksi voi liittyä kuka tahansa – useimmat jäsenet ovat Oopperajuhlien kanta-asiakkaita.

Oopperajuhlien omarahoitusaste on suuri: lipputulot, yrityskumppanuudet ja lahjoitukset kattavat peräti 87% juhlien toiminnasta. Festivaalin ympärivuotista henkilökuntaa on 13 ja kesäisin juhlilla työskentelee noin 1200 ihmistä.

Lue Liisa Suvikummun, Kyösti Kakkosen ja Hanna Kososen ajatuksia Oopperajuhlista ja valtuuston työstä Oopperajuhlien verkkopalvelussa.

Savonlinnan Oopperajuhlien valtuusto 2020–2023
Paulina Ahokas. Toimitusjohtaja, Tampere-talo
Mikael Aro. Senior Industry Expert, pääomasijoitusyhtiö Triton
Jouni Backman. Vanhempi neuvonantaja, Sitra
Stig Gustavson. Vuorineuvos
Markus Heiskanen. Toimitusjohtaja, Hotelli Järvisydän UUSI
Sari Kaasinen. Muusikko, Saimaa-ilmiön projektijohtaja
Kyösti Kakkonen. Kauppaneuvos, toimitusjohtaja, Kakkonen-yhtiöt UUSI
Jussi Kekkonen. Senior Partner, Miltton Group UUSI
Olli Kiuru. Partneri, Waselius & Wist
Mari Kiviniemi. Toimitusjohtaja, Kaupan liitto UUSI
Sampsa Kokko. Savonlinnan kaupunginvaltuuston jäsen, metsäpalveluyrittäjä
Hille Korhonen. Hallitusammattilainen
Hanna Kosonen. Kansanedustaja, Savonlinnan kaupunginvaltuuston jäsen
Johanna Lamminen. Toimitusjohtaja, Gasum
Markus Lehtinen. Professori, Sibelius-Akatemian oopperakoulutus UUSI
Hannu Lintu. Ylikapellimestari, Radion sinfoniaorkesteri
Riitta Lintula. Lääkäri. Jäsenten ehdokas
Marjo Miettinen. Teknologiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja UUSI
Pentti Mäkinen. Etelä-Savon maakuntajohtaja
Petteri Putkiranta. Liiketoimintajohtaja, Sanoma
Arto Räty. Senior Vice President, Fortum
Harri Suutari. Hallitusammattilainen UUSI
Liisa Suvikumpu. Toimitusjohtaja, Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta UUSI
Ville Vilén. Luovien sisältöjen johtaja, Yle
Heikki Vuorinen. Toimitusjohtaja, Nordic Automotive Service UUSI
Hannu Väänänen. Toimitusjohtaja, Blue Lake Communications Oy UUSI

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja merkittävimpiä matkailukohteitamme. Festivaali on tukijoidensa ylläpitämä: Taustalla toimii voittoa tavoittelematon kannatusyhdistys, joka on avoin kaikille. Jopa 70 000 vuosittaisen kävijän festivaali toteutetaan poikkeuksellisen suuren omarahoituksen turvin: 86 % toiminnasta katetaan lipputuloin, yrityskumppanuuksin ja lahjoituksin. Noin 8 miljoonan euron budjetista valtaosa, kolme neljännestä, on taiteellisia ja teknisiä tuotantokustannuksia, eli työtä, joka vaaditaan kuukauden pituisen festivaalin toteuttamiseen keskiaikaisessa Olavinlinnassa. Juhlakaudella ainutlaatuisten oopperakokemusten eteen työskentelee jopa 1200 ihmistä. Oopperajuhlia vietetään 2.–31.7.2021. oopperajuhlat.fi