28.07.2015

Savonlinnan Oopperajuhlien omat tuotannot ja Sibelius-juhlakonsertti hehkuvat viimeisen viikon teoksina

Savonlinnan Oopperajuhlien omat teokset Boris Godunov, La traviata ja Tosca houkuttelevat kauden viimeiselle viikolle. Sopraano Johanna Rusasen debyytti Floria Toscan roolissa on saanut paljon kiitosta. Kesäkauden 2015 päättää Sibelius-juhlakonsertti sunnuntaina 2.8.

Boris Godunovissa Nicola Raabin työryhmän pelkistetty näyttämötoteutus jättää musiikille, laululle ja kuorolle tilaa. Suomalaiset legendat, Leif Segerstam ja Matti Salminen, nähdään vielä kerran 30.7. samassa näytöksessä.

Maailmanluokan kapellimestarit Savonlinnassa

Kapellimestarit Lawrence Foster ja Philippe Auguin ovat tuoneet La traviatan ja Toscan näytöksiin tuoreutta ja tarkkuutta. Maestrot Foster ja Auguin viipyvät Savonlinnassa vielä tämän viikon. Heidän mukaansa Olavinlinnan akustiikka on hieno ja mahdollistaa fantastisen äänimaailman taitavan kuoron ja orkesterin avustuksella.

”Iloitsen Savonlinnan kauniista luonnosta. Laulajat tuntevat olevansa täällä kuin kotonaan. Orkesteri on crème de la crème, briljantti, ystävällinen ja yhteistyökykyinen. Kuoro on hyvin treenattu teatterillisesti ja musiikillisesti”, kehuu Foster.

”Kun musiikillinen ja näyttämöllinen mosaiikki on valmis, pitää sen antaa virrata luonnollisesti. Muusikot soittavat sen, mikä on kirjoitettu”, selventää Auguin.

Rusasen loistava debyytti Toscana

Sopraano Johanna Rusanen voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun 1995 ja on nyt kaksikymmentä vuotta myöhemmin tehnyt läpimurron Toscan roolissa. Rusanen laulaa Toscan kahdessa viimeisessä näytöksessä 28.7. ja 31.7.

”Toscan rooli on haaste, joka vaatii vuosien toistoja. Voimien oikein jakaminen laulamisessa on tärkeää. Olen innoissani seuraavista näytöksistä. Saan nauttia molempien vastaparieni kanssa laulamisesta. Siitä en kuitenkaan tingi, ettenkö heittäytyisi täysillä Toscan maailmaan”, kertoo Johanna Rusanen.

Sibelius-juhlakonsertti 2.8.

Kesäkauden 2015 kruunaa Sibelius 150 -juhlakonsertti ensi sunnuntaina 2.8. Olavinlinnassa. Kansallissäveltäjä Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlaa vietetään Sinfonia Lahden ja kapellimestari Okko Kamun johdolla. Solistina on Sibelius-viulukilpailun 2010 voittaja Nikita Boriso-Glebsky. Konsertissa kuullaan Sibeliuksen sävellysteokset Satu op. 9, Viulukonsertto d-molli op. 47 ja Sinfonia nro 5 Es-duuri op. 82.

www.operafestival.fi