10.07.2023

Savonlinnan Oopperajuhlien ohjelmisto täydentyy – Kaija Saariahon muistokonsertti 16.7.

Savonlinnan Oopperajuhlien ohjelmisto täydentyy Kaija Saariahon muistokonsertilla, joka järjestetään sunnuntaina 16.7.2023 Savonlinnasalissa klo 16. Mestarisäveltäjä menehtyi 2.6.2023.

Kaija Saariaho oli yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista ja arvostetuimmista säveltäjistä. Hänet tunnettiin rohkeudestaan yhdistää perinteiset orkesterisoittimet elektronisiin ääniin luoden näin kiehtovia äänimaisemia.

“Ajatus pienestä muistokonsertista Kaijalle nousi esiin keskusteluissamme kapellimestari-viulisti Sakari Oramon ja sopraano Anu Komsin kanssa. Mietimme yhdessä, että olisi hienoa muistaa Kaijaa Savonlinnassa heinäkuun aikana, kun seudulla on useita hänen musiikkiaan esittäneitä ja hänet läheisesti tunteneita taiteilijoita. Sopiva aika ja paikka konsertille löytyi onneksi nopealla aikataululla”, Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff kertoo.

Saariahon teosluettelossa on reilusti yli 100 teosta ja joukosta löytyy myös viisi oopperaa, joista viimeisin oli huiman menestyksen saavuttanut ja mestariteoksenakin pidetty Innocence. Savonlinnan Oopperajuhlilla esitetään kesällä 2024 Saariahon ooppera Adriana Mater Norrlandsoperan vierailuesityksenä.

Muistokonsertissa kuullaan Saariahon laulu-, soolo- ja kamarimusiikkiteoksia muun muassa Anu Komsin, Silja Aallon, Sakari Oramon, Anssi Karttusen, Jukka Nykäsen ja Lambis Pavloun tulkitsemina.

Kaija Saariahon muistokonsertti

Sunnuntaina 16.7. kello 16
Savonlinnasalissa

Ohjelma

Luonnon kasvot (2013)
Lullaby (2020)
Changing Light (2002)
Mirage (2007)

Konsertti kestää noin 40 minuuttia.
Konserttiin on vapaa pääsy.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

24.08.2023

Savonlinnan Oopperajuhlille on myönnetty Sustainable Travel Finland -merkki

Visit Finland on myöntänyt Savonlinnan Oopperajuhlille Sustainable Travel Finland –merkin. Sustainable Travel Finland -ohjelma tarjoaa matkailualan toimijoille kestävän matkailun kehittämisen työkalupakin, jonka avulla ekologisesti kestävien toimenpiteiden tekeminen helpottuu. Ohjelman läpikäyneille, kriteerit täyttäneille kohteille myönnetään Sustainable…

20.07.2023

Savonlinnan Oopperajuhlille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti

Savonlinnan Oopperajuhlien ympäristötyölle on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti 20.7.2023. Ekokompassi on Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristöjärjestelmä, joka keskittyy organisaation konkreettisiin toimenpiteisiin ympäristökuormituksen vähentämiseksi. Ekokompassi perustuu kymmeneen kriteeriin, jotka organisaation tulee täyttää. Ekokompassi myönnetään organisaatiolle, joka on tunnistanut merkittävimmät ympäristövaikutuksensa,…

17.07.2023

Savonlinnan Oopperajuhlat: Iirisilona Segerstam voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun. ”Suomalaisen oopperan tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta.”

Sopraano Iirisilona Segerstam on voittanut 32. valtakunnallisen Timo Mustakallio -laulukilpailun. Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahaston palkinnon sai baritoni Gabriel Kivivuori Sereno. Kilpailu käytiin sunnuntaina 16.7. Savonlinnan Oopperajuhlien yhteydessä. “Kilpailun taso oli alkukilpailusta asti erittäin kova, mutta voittaja…