10.07.2023

Savonlinnan Oopperajuhlien ohjelmisto täydentyy – Kaija Saariahon muistokonsertti 16.7.

Savonlinnan Oopperajuhlien ohjelmisto täydentyy Kaija Saariahon muistokonsertilla, joka järjestetään sunnuntaina 16.7.2023 Savonlinnasalissa klo 16. Mestarisäveltäjä menehtyi 2.6.2023.

Kaija Saariaho oli yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista ja arvostetuimmista säveltäjistä. Hänet tunnettiin rohkeudestaan yhdistää perinteiset orkesterisoittimet elektronisiin ääniin luoden näin kiehtovia äänimaisemia.

“Ajatus pienestä muistokonsertista Kaijalle nousi esiin keskusteluissamme kapellimestari-viulisti Sakari Oramon ja sopraano Anu Komsin kanssa. Mietimme yhdessä, että olisi hienoa muistaa Kaijaa Savonlinnassa heinäkuun aikana, kun seudulla on useita hänen musiikkiaan esittäneitä ja hänet läheisesti tunteneita taiteilijoita. Sopiva aika ja paikka konsertille löytyi onneksi nopealla aikataululla”, Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff kertoo.

Saariahon teosluettelossa on reilusti yli 100 teosta ja joukosta löytyy myös viisi oopperaa, joista viimeisin oli huiman menestyksen saavuttanut ja mestariteoksenakin pidetty Innocence. Savonlinnan Oopperajuhlilla esitetään kesällä 2024 Saariahon ooppera Adriana Mater Norrlandsoperan vierailuesityksenä.

Muistokonsertissa kuullaan Saariahon laulu-, soolo- ja kamarimusiikkiteoksia muun muassa Anu Komsin, Silja Aallon, Sakari Oramon, Anssi Karttusen, Jukka Nykäsen ja Lambis Pavloun tulkitsemina.

Kaija Saariahon muistokonsertti

Sunnuntaina 16.7. kello 16
Savonlinnasalissa

Ohjelma

Luonnon kasvot (2013)
Lullaby (2020)
Changing Light (2002)
Mirage (2007)

Konsertti kestää noin 40 minuuttia.
Konserttiin on vapaa pääsy.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

19.06.2024

Olavinlinna täyttää pian 550 vuotta – Savonlinnan Oopperajuhlien 2025 ohjelmistossa huippuhetkiä eri vuosikymmeniltä

Olavinlinna on maailman pohjoisin meidän päiviimme säilynyt keskiaikainen linna. Se on korvaamatonta kulttuuriperintöä ja ainutlaatuinen oopperanäyttämö. Kesällä 2025 linna seisoo parrasvaloissa Savonlinnan Oopperajuhlilla: Olavinlinnan 550 vuotisjuhlavuoden ohjelmistossa nähdään suosikkituotantoja edellisiltä vuosikymmeniltä. Paluun tekevät mm. Viimeiset…

26.03.2024

Savonlinnan Oopperajuhlat: Waltteri Torikan juhlakonsertti Olavinlinnassa 3.8.2024

Waltteri Torikka juhlistaa 40-vuotispäiväänsä Olavinlinnassa Savonlinnan Oopperajuhlien yhteydessä lauantaina 3.8. kello 16. Ainutlaatuisessa juhlakonsertissa Torikan kanssa lavalle nousevat Kuopion kaupunginorkesteri kapellimestarinaan James Sherlock sekä yllätysesiintyjiä. “Luvassa on takuulla ainutkertainen ilta ja unohtumaton konserttielämys meille kaikille!…

19.03.2024

Tšekkiläisen kulttuurin superkesä Savonlinnan Oopperajuhlilla – ooppera-, valokuva- ja olutkulttuuria

Savonlinnassa on ensi kesänä mahdollista nauttia tšekkiläisestä kulttuurista monipuolisesti. Savonlinnan Oopperajuhlilla vieraileva maineikas Prahan kansallisooppera tuo Olavinlinnaan yhden tšekkiläisen oopperakulttuurin merkittävimmistä teoksista, sekä konsertoi muun muassa sopraano Karita Mattilan kanssa. Tšekkiläisen kulttuurin päivän voi päättää…