10.07.2023

Savonlinnan Oopperajuhlien ohjelmisto täydentyy – Kaija Saariahon muistokonsertti 16.7.

Savonlinnan Oopperajuhlien ohjelmisto täydentyy Kaija Saariahon muistokonsertilla, joka järjestetään sunnuntaina 16.7.2023 Savonlinnasalissa klo 16. Mestarisäveltäjä menehtyi 2.6.2023.

Kaija Saariaho oli yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista ja arvostetuimmista säveltäjistä. Hänet tunnettiin rohkeudestaan yhdistää perinteiset orkesterisoittimet elektronisiin ääniin luoden näin kiehtovia äänimaisemia.

“Ajatus pienestä muistokonsertista Kaijalle nousi esiin keskusteluissamme kapellimestari-viulisti Sakari Oramon ja sopraano Anu Komsin kanssa. Mietimme yhdessä, että olisi hienoa muistaa Kaijaa Savonlinnassa heinäkuun aikana, kun seudulla on useita hänen musiikkiaan esittäneitä ja hänet läheisesti tunteneita taiteilijoita. Sopiva aika ja paikka konsertille löytyi onneksi nopealla aikataululla”, Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff kertoo.

Saariahon teosluettelossa on reilusti yli 100 teosta ja joukosta löytyy myös viisi oopperaa, joista viimeisin oli huiman menestyksen saavuttanut ja mestariteoksenakin pidetty Innocence. Savonlinnan Oopperajuhlilla esitetään kesällä 2024 Saariahon ooppera Adriana Mater Norrlandsoperan vierailuesityksenä.

Muistokonsertissa kuullaan Saariahon laulu-, soolo- ja kamarimusiikkiteoksia muun muassa Anu Komsin, Silja Aallon, Sakari Oramon, Anssi Karttusen, Jukka Nykäsen ja Lambis Pavloun tulkitsemina.

Kaija Saariahon muistokonsertti

Sunnuntaina 16.7. kello 16
Savonlinnasalissa

Ohjelma

Luonnon kasvot (2013)
Lullaby (2020)
Changing Light (2002)
Mirage (2007)

Konsertti kestää noin 40 minuuttia.
Konserttiin on vapaa pääsy.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

29.11.2023

Ohjaaja-valokuvaaja Viivi Huuska toteutti Savonlinnan Oopperajuhlien festivaali-ilmeen ensi kesälle

Ohjaaja ja valokuvaaja Viivi Huuska toteutti Oopperajuhlien kesän 2024 ilmeen yhdessä meikkaaja-maskeeraaja Saara Sarvaksen kanssa. Ilmeen teemana on ”ooppera tulee iholle”. Kahden ihmisen kasvoille on kuvitettu Olavinlinna, Nabuccon kasvoja korostaa salama, Myyty morsian on täynnä iloa…

15.11.2023

Enston hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen jatkaa Savonlinnan Oopperajuhlien valtuuston puheenjohtajana

Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistyksen uusi, lokakuussa nimetty valtuusto on valinnut keskuudestaan puheenjohtajakseen Ensto Oy:n hallituksen puheenjohtajan Marjo Miettisen, joka jatkaa tehtävässä. Miettinen toimi tehtävässä myös valtuuston edellisen kauden kaksi viimeistä vuotta, kun hänen edeltäjänsä Johanna Lamminen valittiin Oopperajuhlien…

06.11.2023

Karita Mattila ja Prahan kansallisooppera esiintyvät yhteisessä konsertissa Savonlinnan Oopperajuhlilla ensi kesänä

Kesän 2024 vierailija Prahan kansallisooppera esittää oopperakonsertissa Olavinlinnassa keskiviikkona 31.7.2024 tšekkiläisen oopperan keskeisiä teoksia. Prahan solistikunta täydentyy konsertissa upealla tavalla, kun Karita Mattila, eräs sukupolvensa merkittävimmistä Janáček-sopraanoista, tulkitsee Jenufa-osuudessa Kostelnička Buryjovkan dramaattista roolia, nyt ensi…