19.04.2017

Savonlinnan Oopperajuhlien markkinointiviestinnän vetäjäksi Johanna Järventaus

Savonlinnan Oopperajuhlien markkinointiviestinnän vetäjäksi on nimitetty filosofian maisteri Johanna Järventaus. Hän toimii tällä hetkellä Suomen kansallisoopperan ja -baletin viestintäpäällikkönä. – Johanna on monipuolinen kulttuurin ja oopperan viestinnän, markkinoinnin ja myynnin osaaja. Kun alan myynninedistämisen toiminnot integroituvat nopeasti, panostamme vahvasti markkinointiviestintämme ja digitaalisen läsnäolomme kehittämiseen niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Olemme uudistaneet organisaatiotamme sen mukaisesti, sillä haluamme palvella nykyisiä ja uusia asiakkaitamme monipuolisesti myös tulevaisuudessa.  Toivotamme Johanna Järventauksen lämpimästi tervetulleeksi markkinointiviestinnän tiimimme vetäjäksi, kertoo festivaalijohtaja Jan Strandholm. – Olemme kansainvälisesti tunnettu tapahtuma ja työllistämme kesällä Savonlinnassa suoraan yli 1000 ihmistä. Välillisesti juhlien vaikutus on vieläkin suurempi. Siksi tunnettuutemme edelleen lisääminen on tärkeää Oopperajuhlille, jotta voimme omalta osaltamme edistää Suomen ja etenkin Savonlinnan houkuttelevuutta matkailukohteena.

Johanna Järventaus kertoo Savonlinnan Oopperajuhlien olevan hänelle ennestään tuttu ja tärkeä tapahtuma. – Olen innoissani uudesta tehtävästäni, sillä Savonlinnan Oopperajuhlat on merkittävä osa kulttuurielämäämme ja hurmaava tapahtuma kauneimmassa kesä-Suomessa. Näin vahvan brändin vahvistaminen ja kehittäminen edelleen on Oopperajuhlien koko tiimille kiinnostava haaste, luonnehtii Järventaus.  ̶  Oopperajuhlilla on suuri merkitys myös alueellisen matkailun kannalta ja siksi yhteistyön kehittäminen Savonlinnan alueen yritysten ja yrittäjien kanssa on tärkeää, jotta voimme hyödyntää niin alueen kuin Oopperajuhlien vahvuudet parhaalla mahdollisella tavalla.

Oopperajuhlien pitkäaikainen markkinointipäällikkö Helena Kontiainen jää eläkkeelle tämän kesän juhlien jälkeen. Johanna Järventaus aloittaa Savonlinnan Oopperajuhlilla 22.5.2017 ja ottaa markkinointiviestinnän osaston vastuulleen elokuussa.

Savonlinnan Oopperajuhlat on tänä vuonna 6.7.–5.8. Lipunmyynti käy vilkkaana kesän festivaalille, jonka ohjelmistossa juhlitaan satavuotiasta Suomea ja nähdään uutuuksina mm. mukaansatempaavat klassikot Ryöstö seraljista ja Rigoletto. Mukana on myös kaksi huipputaloa maailmalta, Moskovan Bolshoi-teatteri ja Madridin Teatro Real, jotka rikastuttavat juhlien ohjelmistoa omilla laatuesityksillään. Festivaalikauden koko ohjelma löytyy osoitteesta operafestival.fi