26.04.2016

Savonlinnan Oopperajuhlien Kuolleesta talosta -ooppera kansainväliseen levitykseen

Leoš Janáčekin ooppera Kuolleesta talosta, joka pohjautuu Fjodor Dostojevskin Muistelmia kuolleesta talosta -romaaniin, taltioidaan Savonlinnan Oopperajuhlilta 26.7. ja 28.7.2016.

Japanin kansallinen yleisradioyhtiö NHK toteuttaa taltioinnin yhteistyössä Yleisradion kanssa.

Vuonna 1926 perustettu NHK on yksi maailman suurimmista yleisradioyhtiöistä.

”Iloitsemme, että kansainvälinen kiinnostus Oopperajuhlia ja Savonlinnaa kohtaan on edelleenkin kasvussa ja oman Yleisradiomme mukanaolo on aina arvokas asia ”, toteavat taiteellinen johtaja Jorma Silvasti ja festivaalijohtaja Jan Strandholm.

Kuolleesta talosta -oopperan TV-ohjauksesta vastaa Hannu Kamppila ja tuotannosta Tiina Laitinen.

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Savonlinnan Oopperajuhlat on vuosien saatossa kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 60 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia on ulkomaalaisia. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Savonlinnasta on tullut käsite oopperanystävien keskuudessa kautta maailman. Oopperajuhlien rahoituksesta n. 14% tulee Opetusministeriön ja Savonlinnan kaupungin toiminta-avustuksista, lähes 70% pääsylipputuloista ja n. 10% yritysyhteistyösopimuksista. www.oopperajuhlat.fi

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 8.7.-6.8.2016.