19.07.2010

Savonlinnan Oopperajuhlien kansainvälinen laulukilpailu alkaa keskiviikkona 21.7.

Savonlinnan Oopperajuhlien ensimmäinen kansainvälinen oopperalaulukilpailu alkaa ylihuomenna keskiviikkona 21.7. Kilpailuun on valikoitunut 20 taitavaa laulajaa 16 eri maasta. Hakijoita kilpailuun oli lähes kaksi sataa.

Oopperajohtaja Jan Hultinin mukaan Oopperajuhlien kansainvälinen laulukilpailu on tärkeä lisä laulukilpailujen maailmaan: “Tavatessamme Los Angelesissa Placido Domingon kanssa, hän sanoi, että tänä päivänä maailmassa on loistavia nuoria laulajia – heidät pitää vain löytää. Olemme luoneet tämän laulukilpailun löytääksemme nämä nuoret lahjakkuudet ja kytkeäksemme heidät Savonlinnan Oopperajuhlien taikapiiriin. Samalla tavalla kuin Timo Mustakallio –laulukilpailu etsii lahjakkuuksia Suomesta, tämä uusi kilpailu etsii lahjakkuuksia kaikkialta maailmasta”.

Kilpailun tuomaristo on koottu oopperan huippuammattilaisista, he edustavat Metropolitan-oopperaa (Jonathan Friend, Artistic Administrator), Royal Opera House Covent Gardenia (Elaine Padmore, General Director), Pariisin Théâtre du Châtelet’ä (Bruno Michel, Artistic Administrator), Chilen kansallisoopperaa (Andrés Rodríguez, General Director and Artistic Director) ja Genovan Carlo Felice –teatteria (Vincenzo de Vivo, Artistic Consultant, Artistic Director of Eurobottega). Tuomariston puheenjohtajana toimii Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jari Hämäläinen: ”Kilpailuun on valikoitunut todellisia helmiä. Olemme vakuuttuneita siitä, että Oopperajuhlien laulukilpailu kiinnostaa oopperatalojen kiinnityksistä vastaavia henkilöitä ja agentuureja. Uskon, että tämän ja seuraavien kilpailujen finalisteista löytyy tulevaisuuden oopperamaailman huippuja.”

Tuomaristoon, kilpailijoihin ja heidän kilpailuohjelmaansa voi tutustua osoitteissa http://www.operafestival.fi ja http://finland.crosstv.nl/page/participants.

Etusivu