29.07.2015

Savonlinnan Oopperajuhlien Jorma Silvastista Musta Pässi

Helsingin Savonlinna-seura ja savonlinnalaiset mediat ovat valinneet Oopperajuhlien taiteellisen johtaja Jorma Silvastin vuoden 2015 Mustaksi Pässiksi Pyhän Olavin päivänä 29.7. Savonlinnassa.

”Jorma Silvastin kausi Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellisena johtajana on ollut suotuisa ja jatkuu yhä. Olavinlinnan lavalla on nähty suomalaisia oopperalaulajia. Silvasti on kutsuttu ansioituneeksi Mustaksi Pässiksi”, lausui Helsingin Savonlinna-seuran puheenjohtaja Pekka Anttonen.

”Savonlinna on antanut eväät sille, mitä olen hyödyntänyt työssäni mm. ulkomailla. Harvoin on tuntunut näin hyvältä kun haukutaan pässiksi”, kiitti Jorma Silvasti.

Jorma Silvasti on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia oopperalaulajia. Hän on esiintynyt maailman suurimmissa oopperataloissa mm. Berliinissä, Lontoon Covent Gardenissa, Münchenissä, New Yorkin Metropolitanissa ja Wienin valtionoopperassa.

Mustan Pässin arvonimi myönnetään siihen liittyvine riipuksineen hyvämaineiselle ja menestyksekkäästi ”rakasta Savonlinnaa” tunnetuksi tehneelle tahi kaikkinaisia elämänmuotoja itsenäisellä ajattelulla edistäneelle henkilölle. ”Kaikkinaisiin elämänmuotoihin” kuuluu ja sisältyy julkinen vaikuttaminen tieteen, taiteen, elinkeinoelämän, tiedotuksen, opetustoimen taikka yleishyödyllisten kansalaistoimintojen aloilla. Mustan Pässin tunnuspiirteitä ovat sitkeys ja periksiantamattomuus toimessaan.

Mustan Pässin valintaraadissa ovat edustajat Itä-Savosta, Savonmaasta ja Saimaasta, Etelä-Savon maakuntaradiosta ja Helsingin Savonlinna-seurasta.

Mustan Pässin riipuksen on suunnitellut taiteilija Eero Luukkainen. Markun Savipaja ja Studio Sylvi (Kuopio) vuodesta 2009 alkaen ovat tehneet riipukset.

www.operafestival.fi