29.11.2011

Savonlinnan Oopperajuhlien johtajan Jan Hultinin kausi huipentuu 100-vuotisjuhlakesään

Jan Hultin on päättänyt jättää tehtävänsä oopperanjohtajana syksyllä 2012 kymmenen johtajuusvuoden jälkeen. Hultin kiinnitettiin Paavo Suokon seuraajaksi vuonna 2002. Hultinin aisaparina taiteellisina johtajina ovat toimineet oopperalaulaja Raimo Sirkiä vuosina 2002-2007 sekä kapellimestari Jari Hämäläinen vuodesta 2007 lähtien. Hämäläisen sopimus ulottuu kauteen 2013.

” Vuosi 2012 ja Savonlinnan Oopperajuhlien satavuotisjuhla, on jo pitkään kangastellut mielessäni vedenjakajana, jonka jälkeen olisi luontevaa ojentaa tämän upean organisaation viestikapula seuraajalle ja lähteä itse uusille urille”, perustelee Jan Hultin päätöstään.

”Se, että Jan on päättänyt kertoa aikeistaan hyvissä ajoin mahdollistaa harkiten tehdyn seuraajan etsimisen samoin kuin joustavan siirtymisen uuden johdon kauteen. Näin myös parhaiten vaalimme Janin pitkän ja ansiokkaan työrupeaman tuloksia. Juhlavuotemme tunnuslause ”Savonlinnan Oopperajuhlat 1912-2012. Sata vuotta. Tulevaisuuteen.” – kertoo ajattelustamme. Kunnioitamme ja arvostamme perinteitä samalla kun suuntaamme tulevaisuuteen. Jan ja koko Oopperajuhlien osaava tiimi tulevat tekemään juhlavuodesta ennen näkemättömän kokemuksen niin oopperan ja Savonlinnan nykyisille kuin uusillekin ystäville. Savonlinnassa nähdään ensi kesänä sekä rakastettuja klassikoita että uraauurtavia avauksia. Nyt keskitymme rakentamaan Vuosisadan Juhlat. Kiitosten ja muistelemisen – myös erohaikeuden- aika on onnistuneen juhlakesän jälkeen,” sanoo Savonlinnan Oopperajuhlien hallituksen puheenjohtaja Sari Baldauf.

Savonlinnan Oopperajuhlien uuden johtajan haku alkaa heti alkuvuodesta 2012. Jan Hultin on luvannut olla käytettävissä mahdollisuuksiensa mukaan siirtymävaiheen tukena Juhlakesän 2012 jälkeenkin.

Etusivu