12.07.2010

Savonlinnan Oopperajuhlien ja Mikkelin ammattikorkeakoulun yhteistyönä kansainvälisiä mediatuotantoja

Savonlinnan Oopperajuhlat ja Mikkelin ammattikorkeakoulu ovat aloittaneet kolmivuotisen yhteistyön, jossa kehitetään Oopperajuhlille erilaisia mediatuotantoja nuorekkaasta ja kansainvälisestä näkökulmasta. Yhteistyön kautta Oopperajuhlille haetaan erilaista lähestymistapaa uusien mediasovellusten ja sosiaalisen median kentästä. Mukana projektissa on vuosittain yli 40 media- ja IT- alan opiskelijaa ja opettajaa Suomesta, Espanjasta, Portugalista, Hollannista, Belgiasta sekä Liettuasta.

Vuoden 2010 teemaksi on valittu Savonlinnan Oopperajuhlien ensimmäinen nuorille laulajille tarkoitettu kansainvälinen oopperalaulukilpailu, jonka tarkoituksena on löytää uusia, lupaavia oopperalaulajia. Kilpailun tuomaristo koostuu maailman johtavien oopperatalojen johtajista ja taiteellisista johtajista. Opiskelijat toimivat yhteistyössä Oopperajuhlien asiantuntijoiden kanssa laulukilpailun nettisivujen suunnittelussa ja toteutuksessa, sosiaalisen median yhteisöjen luomisessa ja päivittämisessä, kilpailuun osallistuvien laulajien ja tuomariston haastatteluissa sekä päivittäisessä raportoinnissa mm. Oopperakanavalle.

Haastavimmat tuotannot ovat Savonlinnasalissa 21.7. ja 22.7. käytävien alkukilpailujen ja Olavinlinnassa 25.7. käytävän loppukilpailun TV – monikameratuotannot. Loppukilpailusta tuotettava ohjelma nähdään MTV3 -kanavalla tiistaina 27.7. klo 18.00.

Yhteistyöprojekti kuuluu Erasmuksen intensiivikurssien ohjelmaan ja Suomessa sitä rahoittaa kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO. Erasmus on Euroopan laajin korkeakouluopiskelijoiden vaihto-ohjelma, jonka kautta tuetaan korkeakoulujen eurooppalaista yhteistyötä ja liikkuvuutta.

Medialla on mahdollisuus tutustua projektiin ja siihen osallistuviin kansainvälisiin opiskelijoihin ja opettajiin Savonlinnasalissa keskiviikkona 21.7.2010 klo 12.00-13.00 laulukilpailun ensimmäisen alkukilpailun tunnelmissa.

Lisätietoja:

Markkinointijohtaja Tiina Olkkonen
Savonlinnan oopperajuhlat
tiina.olkkonen@operafestival.fi
Puh. 040 827 8844

Lehtori/projektipäällikkö Tomi Numento
Mikkelin ammattikorkeakoulu
tomi.numento@mamk.fi
Puh. 0153 556 508

Etusivu