04.07.2011

Savonlinnan Oopperajuhlien intohimoisessa Toscassa huikea tunnelma

Savonlinnan Oopperajuhlien viime kauden uutuusproduktio, suuren suosion saavuttanut Puccinin Tosca palaa Olavinlinnaan täynnä intohimoa. Keith Warnerin ohjaaman produktion uusintaensi-ilta on maanantaina 4.7. klo 19 Olavinlinnassa.

”Solistien välinen henkilökemia ja tunteen palo ovat tänä vuonna omaa luokkaansa. Henkilöhahmot vakuuttavat ja koskettavat”, ihasteltiin kenraaliharjoituksessa. ”Näillä laulajilla, soittajilla ja kapellimestarilla varustettuna Tosca on eräs parhaista esityksistämme ikinä!”

Ihana Maria José Siri on herkän voimakas Tosca, joka valloittaa yleisön eläytymisellään. Uruguaylainen Siri on vieraillut mm. Milanon La Scalassa, Kölnin oopperassa ja Palermon Teatro Massimossa. Sirin kanssa Toscan vaativassa osassa vuorottelee Tiffany Abban. Maailman ykkösoopperataloissa laulava Massimo Giordano on ilmetty Cavaradossi, joka heittäytyy täydellisesti rooliinsa. Toinen Cavaradossi on meksikolainen Diego Torre, viime vuoden Lucia di Lammermoorin Edgardo. Scarpiaa laulavat Claudio Sgura ja Vuoden taiteilija Juha Uusitalo, jotka molemmat ovat kuin luotuja julman poliisipäällikön rooliin. Muissa osissa nähdään Tuomas Pursio, Stefan Szkafarowsky, Hannu Jurmu, Jouni Kokora ja Matti Turunen.

Srboljub Dinicistä on tulossa Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterin uusi suosikki. Dinicin johdolla orkesteri soitti kuin itsestään, joustavasti kuunnellen ja hengittäen. Toscan uusintaohjauksesta vastaa Anselmi Hirvonen.

Savonlinnan Oopperajuhlat lyhyesti

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Savonlinnan Oopperajuhlat on vuosien saatossa kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 60 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia on ulkomaalaisia. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Savonlinnasta on tullut käsite oopperanystävien keskuudessa kautta maailman. Oopperajuhlien rahoituksesta n. 14% tulee Opetusministeriön ja Savonlinnan kaupungin toiminta-avustuksista, lähes 70% pääsylipputuloista ja n. 12% Yritysyhteistyösopimuksista.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 2.-27.7.2011.

Etusivu