19.11.2014

Savonlinnan Oopperajuhlien hallitukseen monipuolista asiantuntijuutta

 Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistys ry:n valtuuston kokous on järjestäytymiskokouksessaan  18.11. valinnut puheenjohtajiston ja juhlille uuden hallituksen seuraavalle kaksivuotiskaudelle 2015-2016. 

Savonlinnan Oopperajuhlien hallituksen puheenjohtajaksi nousee edellisellä kaudella varapuheenjohtajana vaikuttanut Petteri Walldén.

”Savonlinnan Oopperajuhlat ovat erittäin hyvällä mallilla, ohjelmisto on laadukasta ja tämä näkyy myös positiivisena kehityksenä kävijämäärissä. Tältä pohjalta on hyvä jatkaa festivaalien kehittämistä. Erittäin mielenkiintoisena näen Savonlinnan Oopperajuhlien brändin kehittämisen kansainvälisillä markkinoilla ja vierailut eri oopperatalojen välillä,” kertoo Savonlinnan Oopperajuhlien hallituksen uusi puheenjohtaja Petteri Walldén.

”Savonlinnan Oopperajuhlilla on vahva brändi ja kehitystyössä pitää muistaa, että ooppera on brändin ja liiketoiminnan ydin. On tärkeää, että Oopperajuhlia ja niiden tarjoomaa kehitetään. Oopperan rinnalla on tilaa myös muille musiikkilajeille, joiden kautta tavoitamme uusia kävijöitä,” lisää Walldén.

Uuden hallituksen myötä suuri osa hallituksen luottamushenkilöistä vaihtuu ja joukkoon astuu viisi uutta kasvoa. Uusi hallitus koostuu eri alojen asiantuntijoista taidejohtamisesta ja -viennistä kunnallispolitiikkaan ja viestinnästä musiikkitaiteeseen. Nyt valittu hallitus aloittaa työnsä vuoden 2015 alussa.

”Haluan kiittää väistyvää hallituksen puheenjohtajaa Sari Baldaufia sekä muita poisjääviä hallituksen jäseniä, ansiokkaasta työstä Savonlinnan Oopperajuhlien kehittämiseksi,” päättää Walldén.

Savonlinnan Oopperajuhlien hallitus 2015-2016:

Petteri Walldén, hallituksen puheenjohtaja

Anna-Kristiina Mikkonen, hallituksen varapuheenjohtaja

Arja Suominen, hallituksen varapuheenjohtaja

Jäsenet:

Iiris Autio

Esa Haapa-aho

Seppo Kimanen

Pekka Nousiainen

Juha Pelkonen

Kari Vainio

Savonlinnan Oopperajuhlien valtuuston puheenjohtajana seuraavan kolmivuotiskauden ajan toimii OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen sekä varapuheenjohtajina kansanedustaja Jouni Backman ja Savonlinnan Yrityspalvelut Oy:n kehityspäällikkö Juhani Rouvinen.

Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistys ry. vastaa Oopperajuhlien tuotannosta, lipunmyynnistä ja markkinoinnista. Kannatusyhdistys on perustettu vuonna 1972 ja siinä on nykyisin 820 jäsentä.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 3.7.-2.8.2015.

www.operafestival.fi