17.05.2023

Savonlinnan Oopperajuhlat: Uusi Pride-tapahtuma Olavinlinnassa heinäkuussa – Olavinlinna Goes Pride

Savonlinna Pride järjestää yhteistyössä Savonlinnan Oopperajuhlien, Olavinlinnan Ravintoloiden ja Suomen kansallismuseon kanssa uudenlaisen sateenkaaritapahtuman Olavinlinna Goes Pride Olavinlinnassa sunnuntaina 16.7.

Tapahtuma koostuu drag-esityksistä, lavarunoudesta ja livemusiikista. Olavinlinnan Kuninkaansalissa ja Kongressisalissa kuullaan muun muassa rap-artisti ja transaktivisti Arion Raudesia ja palkittua lavarunoilija Nihkeää Akkaa. Lisäksi päivän aikana nautitaan drag-artisti Miss Vinyl Envyn ja savonlinnalaisen House of Carcosan värikkäistä esityksistä. Ohjelmisto täydentyy vielä myöhemmin. Tapahtuman esityksistä pääsee nauttimaan Olavinlinnan museolipun hinnalla.

“Olemme etsineet sopivia yhteistyökumppaneita Savonlinnasta tämän tyyppiselle tapahtumalle, joten on mahtavaa, että löysimme tällaisen kokoonpanon kumppaneita tukemaan asiaamme. Meillä on jo nyt mahtava kotimainen esiintyjäkattaus kasassa”, tapahtuman tuottaja Oliver Eagle-Wilsher Savonlinna Pride -työryhmästä iloitsee.

Tapahtuman tavoitteena on tuoda esille tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin liittyviä kysymyksiä taiteen keinoin, ja osoittaa tukea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin puolesta. Esitykset tapahtuvat tasatunnein Kongressisalissa ja Kuninkaansalissa, jolloin yleisö pääsee itselleen sopivana aikana nauttimaan taiteilijoista kello 14–17 välillä.

”Kumppanuus Savonlinna Priden kanssa on luontevaa jatkumoa yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta tekemällemme työlle. Suomen kansallismuseoon kuuluva Olavinlinna on tapahtumapaikkana rouhea ja maaginen, ja toivomme uusien kävijöiden rakastuvan linnaan”, yleisösuhdepäällikkö Hanna Forssell Suomen kansallismuseosta sanoo.

Tapahtuman tarjoiluista vastaa Olavinlinnan ravintoloiden toiminnasta vastaava Osuuskauppa Suur-Savo.

“Tapahtuman osallistujat pääsevät nauttimaan Ravintola Linnantuvan idyllisestä tunnelmasta nauttien kupposen kahvia tai lasillisen poreilevaa. Myös upealla Saimaa-näkymällä varustettu yläterassin Samppanjabaari palvelee, jos sää antaa myöten”, ravintolajohtaja Ulla Myllymäki Osuuskauppa Suur-Savosta kertoo.

Olavinlinna Goes Pride -tapahtuman ajankohta on juuri keskellä kiihkeintä oopperakesää, sillä Savonlinnan Oopperajuhlat ovat vallanneet Olavinlinnan koko heinäkuun ajaksi. Kansainvälisen tason oopperasta nautitaan Olavinlinnassa 1.–30.7. lähes joka ilta.

“Vastuullisuus on tällä hetkellä aivan toimintamme keskiössä. Meille on tärkeää edistää ihmisten välistä tasa-arvoa ja paikallisesti siihen paras kumppani on Savonlinna Pride -yhdistys. Meille ajankohta on loistava, sillä sunnuntaisin oopperakoneistomme viettää suurilta osin vapaapäivää. Näin myös meidän sadat työntekijämme pääsevät osallistumaan tapahtumaan. Sunnuntaina ei ole oopperaesitystä, mutta Pride-päivän voi kruunata Katie Meluan konsertilla kello 19”, Oopperajuhlien kaupallinen johtaja Mika Nevalainen kertoo.

Savonlinna Pride -tapahtuma järjestetään elokuussa jo viidettä kertaa

Jo perinteeksi muodostunut vuosittainen Savonlinna Pride -tapahtuma järjestetään 26.8.2023. Tarkka aikataulu ja ohjelma julkistetaan myöhemmin.

“Vietämme tänä vuonna Savonlinna Pride -tapahtumaa jo viidettä kertaa ja sadat ihmiset tulevat jälleen mukaamme juhlimaan ihmisoikeuksia. Kaupungin näkyvä osallistuminen Prideen esimerkiksi liputtamalla, olisi tärkeä ja selkeä viesti Savonlinnassa eläville ja täällä vieraileville ihmisille tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta”, kertovat Savonlinna Pride -työryhmän puheenjohtajistoon kuuluvat Sanna Niemelä, Vattu Korhonen ja Oliver Eagle-Wilsher.

Ensimmäinen sateenkaaritapahtuma järjestettiin Savonlinnassa kesällä 2019. Tällöin ohjelmassa oli Pride-henkinen piknik. Saman vuoden syksyllä perustettiin ensimmäinen Savonlinna Pride -työryhmä, joka jatkaa edelleen työtä tasa-arvon edistämiseksi Savonlinnassa.

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Kuukauden mittaisella festivaalilla käy vuosittain jopa 70 000 oopperavierasta. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen kokemus. Kansainvälisesti korkeatasoiset esitykset ja konsertit, Olavinlinnan tunnelma ja kesäilta Saimaan äärellä kuuluvat erottamattomasti yhteen. Oopperajuhlia vietetään 1.–30.7.2023. oopperajuhlat.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

26.03.2024

Savonlinnan Oopperajuhlat: Waltteri Torikan juhlakonsertti Olavinlinnassa 3.8.2024

Waltteri Torikka juhlistaa 40-vuotispäiväänsä Olavinlinnassa Savonlinnan Oopperajuhlien yhteydessä lauantaina 3.8. kello 16. Ainutlaatuisessa juhlakonsertissa Torikan kanssa lavalle nousevat Kuopion kaupunginorkesteri kapellimestarinaan James Sherlock sekä yllätysesiintyjiä. “Luvassa on takuulla ainutkertainen ilta ja unohtumaton konserttielämys meille kaikille!…

19.03.2024

Tšekkiläisen kulttuurin superkesä Savonlinnan Oopperajuhlilla – ooppera-, valokuva- ja olutkulttuuria

Savonlinnassa on ensi kesänä mahdollista nauttia tšekkiläisestä kulttuurista monipuolisesti. Savonlinnan Oopperajuhlilla vieraileva maineikas Prahan kansallisooppera tuo Olavinlinnaan yhden tšekkiläisen oopperakulttuurin merkittävimmistä teoksista, sekä konsertoi muun muassa sopraano Karita Mattilan kanssa. Tšekkiläisen kulttuurin päivän voi päättää…

01.03.2024

Savonlinnan Oopperajuhlat: Historiallinen oopperayhteistyö – Viimeiset kiusaukset juhlavuonna Tampereelle ja Savonlinnaan

Tampereen Ooppera ja Savonlinnan Oopperajuhlat tekevät historiallista yhteistyötä ja tuottavat ensi vuodelle yhteistuotantona Joonas Kokkosen Viimeiset kiusaukset -oopperan. Teoksen ohjaa Mikko Kouki, musiikinjohdosta vastaa Ville Matvejeff ja pääosissa laulavat Mika Kares, Silja Aalto ja Johan…