24.07.2015

Savonlinnan Oopperajuhlat: Metallibändi Sonata Arctica sähköistää Olavinlinnan

Melodisen metallin kotimainen tähti Sonata Arctica valtaa Olavinlinnan sunnuntaina 26.7. klo 19. Kansainvälisesti menestynyt kemiläisyhtye jatkaa metallimusiikin konserttien sarjaa Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Keskiaikaisen kivilinnan akustiikka on täydellinen suurten tunteiden musiikille, niin oopperalle kuin hevillekin. Linnassa ovat jo juhlineet Nightwish, Apocalyptica ja Amorphis. Seuraavaksi löylyä lyö supersuosittu Sonata Arctica. Keikka on eksklusiivinen kattaus yhtyeen kovimpia hittejä. Bändi on lähettänyt Oopperajuhlien yleisölle innostuneet terveiset:

”Aika harva rockbändi pääsee soittamaan Olavinlinnaan, joten eihän tuosta voinut mitenkään kieltäytyä. Kun lisäksi on kyseessä Suomen vanhin festivaali, niin lähtökohdat upealle illalle ovat mitä parhaimmat. Tästä tulee todella hienoa – nähdään Savonlinnassa.”

Sonata Arctica on vuonna 1996 perustettu, melodista metallia soittava viisijäseninen yhtye Kemistä. Yhtye on julkaissut yhdeksän studioalbumia, ja niiden lisäksi minialbumeja, DVD:itä, kokoelmia sekä lukuisia singlejä ja musiikkivideoita. Viime syksynä yhtyeestä julkaistiin kirja ”The Sonata Arctica Book”.

Sonata Arctican ensimmäisestä levystä Ecliptica tulee kuluneeksi jo 15 vuotta.

Bändi on keikkailut 48 maassa, myynyt satojatuhansia levyjä ympäri maailman ja kova nimi esimerkiksi Japanissa ja Etelä-Amerikassa. Tänä syksynä bändin tarina ilmestyi myös kirjana.

Yhtyeen kokoonpano on: Tony Kakko (laulu), Henrik Klingenberg (koskettimet), Elias Viljanen (kitara), Pasi Kauppinen (basso) ja Tommy Portimo (rummut).

www.operafestival.fi