16.01.2017

Savonlinnan Oopperajuhlat: Kampanja rohkaisee kansainvälistymään

11+1 maailmalla menestyvää suomalaista paljastaa onnistumisen reseptinsä

Suomi 100 vuotta -juhlallisuuksiin kuuluva Maailmalla menestyvät 2017 -kampanja avattiin tänään Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kampanjassa maailmalla tunnetut ja tunnustetut suomalaiset kertovat mitä onnistuminen on vaatinut ja antanut. Esimerkit kannustavat muita suomalaisia luottamaan omiin vahvuuksiinsa ja rakentamaan niiden avulla uusia suomalaisia menestystarinoita.

Maailmalla menestyvät 2017 -kampanja avaa yhteiskunnallista keskustelua suomalaisen taidon ja osaamisen tulevaisuudesta. Kampanja luo monipuolisen kuvan kansainvälisen menestyksen resepteistä ja rohkaisee suomalaisia luomaan uusia kansainvälisiä menetystarinoita.

Savonlinnan Oopperajuhlien koordinoima Inspired in Finland -yhteisö on valinnut kampanjaan 11 eri aloilla kansainvälisesti menestyvää suomalaista. Kahdestoista, itsenäisyypäivänä 2017 julkistettava henkilö valitaan yleisöäänestyksellä.

̵ Tiedämme, että suomalaisissa on valtava taitopotentiaali. Haluamme julkaista kahdentoista jo kannuksensa kansainvälisillä kentillä ansainneen taitavan ja osaavan suomalaisen tarinat juhlavuoden kunniaksi, kertoo Savonlinnan Oopperajuhlien festivaalijohtaja Jan Strandholm.

Osoitteessa www.maailmallamenestyvat.fi esittelemme yksitoista ensimmäistä kampanjan henkilöä sekä tänään julkaistun Sofi Oksasen tarinan. Julkaisemme uuden tarinan joka kuukauden kuudes päivä, kunnes itsenäisyypäivänä on vuorossa yleisön äänestämä kahdestoista maailmalla menestyvä suomalainen ja hänen tarinansa.

Savolinnan Oopperajuhlien koordinoimassa Inspired in Finland -yhteisössä ovat mukana Accenture, Andritz Oy, Finnair Oyj, Fortum Oyj, Gasum Oy, OP ja Sanoma Media.

Lisätietoa Maailmalla menestyvät 2017 -kampanjasta sekä Inspired in Finland -hankkeesta antavat

www.operafestival.fi

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 7.7.-4.8.2017.