18.04.2016

Savonlinnan Oopperajuhlat: kärkikymmenikkö valittu Intohimoinen yritys 2016 -kampanjassa

Valtakunnallisen Intohimoinen yritys 2016 –kampanjan neljästäsadasta yrityksestä valittu kymmenen yrityksen kärkijoukko julkistettiin lauantaina gaalaillassa Helsingissä.

Valitut yritykset ovat:

51NGL3 Company Oy, Helsinki

Aikawa Fiber Technologies Oy, Varkaus

Hallaworks Oy, Rauma

K-citymarket Loimaa, Loimaa

Kahvila Hippu, Raahe

Kankaanpään A-koti, Kankaanpää

Katsastus Hiironen, Oulu

Lihatrio Oy, Saarijärvi

Valmet Automotive Oy, Uusikaupunki

Virtasen Moottori Oy, Salo

Kaikkien yritysten tarinat ovat luettavissa osoitteessa www.intohimoinenyritys.fi.

– Kärkikymmenikkö on hieno ja monipuolinen esimerkki suomalaisesta intohimosta yritystoiminnassa, sanoo festivaalijohtaja Jan Strandholm kampanjaa koordinoivan Savonlinnan Oopperajuhlien puolesta.

– Yritysten tarinoista käy ilmi, että maastamme löytyy intohimoa ja samalla vahvaa uskoa talouselämän piristymiseen. Haluamme jakaa nämä tarinat esimerkiksi ja kannustimeksi kaikelle kansalle.

Vuonna 2016 Inspired in Finland –hankkeen pääteemana on intohimo ja kohderyhmänä Suomen intohimoisimmat yritykset. Hanke nostaa esiin yrityksiä, joiden toiminnassa intohimo näkyy ja kuuluu. Jakamalla näitä tarinoita monistetaan intohimoista yrittämisen meininkiä, joka osaltaan vauhdittaa Suomen työelämää ja yritystoimintaa uuteen nousuun. Kampanja huipentuu 16.4. järjestettävään päätapahtumaan Helsingissä. Kampanjaa koordinoi Savonlinnan Oopperajuhlat yhteistyökumppaneinaan Nuorkauppakamarit, Tekes ja Perheyritysten liitto.

Savonlinnan Oopperajuhlien koordinoimassa Inspired in Finland -yhteisössä ovat mukana seuraavat yritykset: Accenture, Ahlström Capital, Andritz Oy, Finnair Oyj, Fortum Oyj, Gasum Oy, OP ja Sanoma Media. Intohimoinen yritys 2016 –kampanjassa mukana ovat lisäksi Perheyritysten liitto, Innovaatiorahoituskeskus Tekes ja Suomen Nuorkauppakamarit ry, joka vastaa hankkeen operatiivisesta toiminnasta.

Teemoja oopperan maailmasta suomalaiseen työ- ja yrityselämään:

Luovuus 2015 – Intohimo 2016– Taito 2017

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Savonlinnan Oopperajuhlat on vuosien saatossa kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 60 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia on ulkomaalaisia. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Savonlinnasta on tullut käsite oopperanystävien keskuudessa kautta maailman. Oopperajuhlien rahoituksesta n. 14% tulee Opetusministeriön ja Savonlinnan kaupungin toiminta-avustuksista, lähes 70% pääsylipputuloista ja n. 10% yritysyhteistyösopimuksista. www.oopperajuhlat.fi

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 8.7.-6.8.2016.