29.06.2010

Savonlinnan lasten oopperatapahtuma 17.7. Pikku Kakkosen puistossa ja Olavinlinnassa

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestää aurinkoisen koko perheen tapahtuman lauantaina 17.7. Tapahtuma alkaa vauhdikkaasti klo 14 Pikku Kakkosen leikkipuistossa Pikku Kakkosen Musamaanantai-illoista tutun Siina Hirvosen ja hänen yhtyeensä, Herra Hakkaraisen sekä heidän ystäviensä ilmaiskonsertilla. Kaikilla on mahdollisuus osallistua tähän maksuttomaan tapahtumaan, jonka jälkeen esiintyjät ja yleisö siirtyvät yhdessä iloisena kulkueena marssirummun säestyksellä Olavinlinnaan. Linnassa Oopperajuhlaorkesterin ensemble on valmiina esittämään Camille Saint-Saënsin (1835-1921) suosituimman teoksen Eläinten karnevaali yhdessä Siinan, Herra Hakkaraisen ja heidän ystäviensä kanssa klo 15. Siina Hirvonen on kirjoittanut musiikkiin musiikkikasvatuksellisen tarinan, joka päästää kuulijoiden mielikuvituksen valloilleen. Jatkuvuutta edellisvuosien lastenoopperoihin tuo Herra Hakkaraisen mukanaolo myös tässäkin hupaelmassa.

Siinan ja Herra Hakkaraisen ystävinä Pikku Kakkosen puistossa ja Olavinlinnassa esiintyvät Oopperajuhlien, Savonlinnan kesäyliopiston, Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksen ja Savonlinnan normaalikoulun yhteistyössä järjestämän oopperaleirin lapset. Suosittu kahden päivän pituinen oopperaleiri järjestetään tänä kesänä jo kolmatta kertaa ja leirillä olleet lapset pääsevät nyt esiintymään suuren yleisön eteen ammattilaisten kanssa. Vuorovaikutus yleisön kanssa on tärkeässä osassa molempia konsertteja ja myös yleisössä olevat lapset pääsevät aidosti mukaan esitykseen.

Eläinten karnevaali Olavinlinnassa kestää noin 30 minuuttia ja lippuja Olavinlinnaan voi ostaa myös linnan portilta ennen konsertin alkua.

Savonlinnan Oopperajuhlat lyhyesti

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Savonlinnan Oopperajuhlat on vuosien saatossa kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 60 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia on ulkomaalaisia. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Savonlinnasta on tullut käsite oopperanystävien keskuudessa kautta maailman. Oopperajuhlien rahoituksesta n. 14% tulee Opetusministeriön ja Savonlinnan kaupungin toiminta-avustuksista, lähes 70% pääsylipputuloista ja n. 12% Yritysyhteistyösopimuksista.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 2.-31.7.2010.

Etusivu