11.05.2023

Savonlinnan Oopperajuhlat: Oopperapäivän avauksiin mukaan useita uusia juontajia

Erottamattomasti oopperakesään kuuluvat oopperapäivän avaukset uudistuvat tulevana kesänä, sillä mukana on useita uusia juontajia. Tuttu paikka ja aika säilyvät, kun jokainen festivaalipäivä aloitetaan aurinkoisesti kello 10 ravintola Waahdon terassilla Savonlinnan torin kupeessa.

Ensimmäisen oopperapäivän 1.7. avaa toimittaja ja luova johtaja Jani Halme, jonka jälkeen 8.7. juontajan mikkiin tarttuu YLEn musiikkitoimittaja Riikka Holopainen. 17.–21.7. oopperapäivät avaa kirjailija ja toimittaja Minna Lindgren, ja heinäkuun lopun aamut nautitaan kirjailija ja toimittaja Roman Schatzin seurassa. Viimeisen oopperapäivän aamun 30.7. juontaa Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff. 20 vuotta oopperapäivän avauksia luotsannut Aarno Cronvall juonsi viimeisen aamunavauksensa kesällä 2022.

”Oopperajuhlista saa eniten irti, kun varaa koko päivän kesäiselle Savonlinnalle. Lörtsyä torilla ja jätskiä rannalla, paikallisia herkkuja ja hauskoja kohtaamisia ympäri kaupunkia. Täysipainoinen oopperakokemus alkaa tietenkin aamunavauksesta. Se on oikotie oopperapäivän oikeaan tunnelmaan”, kertoo Jani Halme.

Juontajien lisäksi päivänavauksissa kuullaan tuttuun tapaan kiinnostavia henkilöitä paitsi oopperamaailmasta, myös yhteiskunnan eri aloilta, ja jokaisena aamuna nautitaan myös elävästä musiikista. Mukana on myös aiemmilta kesiltä tuttu pianisti Jukka Nykänen. Aamunavausten päiväkohtaiset vieraat ja ohjelmat julkaistaan myöhemmin Oopperajuhlien verkkosivuilla ja some-kanavissa.

”Seisomme jättiläisen hartioilla. Aamunavauksia vetänyt Aarno Cronvall on tehnyt niin upeaa kulttuurityötä, että tarvitaan neljä eri ihmistä hänen työnsä jatkamiseen. On iso vastuu ja suuri kunnia olla yksi heistä”, Halme kiittelee edeltäjäänsä.

Oopperapäivän avauksiin on vapaa pääsy ja kesällä 2023 kaikki avaukset lähetetään suorana Savonlinnan Oopperajuhlien Facebook-sivulla.

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Kuukauden mittaisella festivaalilla käy vuosittain jopa 70 000 oopperavierasta. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen kokemus. Kansainvälisesti korkeatasoiset esitykset ja konsertit, Olavinlinnan tunnelma ja kesäilta Saimaan äärellä kuuluvat erottamattomasti yhteen. Oopperajuhlia vietetään 1.–30.7.2023. oopperajuhlat.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

17.05.2023

Savonlinnan Oopperajuhlat: Uusi Pride-tapahtuma Olavinlinnassa heinäkuussa – Olavinlinna Goes Pride

Savonlinna Pride järjestää yhteistyössä Savonlinnan Oopperajuhlien, Olavinlinnan Ravintoloiden ja Suomen kansallismuseon kanssa uudenlaisen sateenkaaritapahtuman Olavinlinna Goes Pride Olavinlinnassa sunnuntaina 16.7. Tapahtuma koostuu drag-esityksistä, lavarunoudesta ja livemusiikista. Olavinlinnan Kuninkaansalissa ja Kongressisalissa kuullaan muun muassa rap-artisti ja…

16.05.2023

Erik Söderblom päivittää Savonlinnan Oopperajuhlien Taikahuilun tähän päivään sopivaksi

Savonlinnan Oopperajuhlien kautta historian rakastetuimpiin teoksiin kuuluva Mozartin Taikahuilu nähtiin Olavinlinnassa ensimmäisen kerran 50 vuotta sitten. Tänä kesänä teos palaa ohjelmistoon ja uudistuu ohjaaja Erik Söderblomin käsissä, joka päivittää klassikon ajanhengen mukaiseksi.  ”Mozart eli ihmisoikeuksia…

27.04.2023

School of Gaming ja Savonlinnan Oopperajuhlat järjestävät maailman ensimmäisen Minecraft-oopperan

School of Gaming ja Savonlinnan Oopperajuhlat yhdistävät voimansa tuodakseen Mozartin Taikahuilun eloon Minecraft-pelimaailmassa. Tämä innovatiivinen kesäleiri järjestetään verkossa 26.-30.6.2023 ja on avoin kaikille lapsille, jotka haluavat tutustua oopperan ja Minecraftin maagiseen maailmaan.  ”Tämä on ainutlaatuinen…