11.05.2023

Savonlinnan Oopperajuhlat: Oopperapäivän avauksiin mukaan useita uusia juontajia

Erottamattomasti oopperakesään kuuluvat oopperapäivän avaukset uudistuvat tulevana kesänä, sillä mukana on useita uusia juontajia. Tuttu paikka ja aika säilyvät, kun jokainen festivaalipäivä aloitetaan aurinkoisesti kello 10 ravintola Waahdon terassilla Savonlinnan torin kupeessa.

Ensimmäisen oopperapäivän 1.7. avaa toimittaja ja luova johtaja Jani Halme, jonka jälkeen 8.7. juontajan mikkiin tarttuu YLEn musiikkitoimittaja Riikka Holopainen. 17.–21.7. oopperapäivät avaa kirjailija ja toimittaja Minna Lindgren, ja heinäkuun lopun aamut nautitaan kirjailija ja toimittaja Roman Schatzin seurassa. Viimeisen oopperapäivän aamun 30.7. juontaa Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff. 20 vuotta oopperapäivän avauksia luotsannut Aarno Cronvall juonsi viimeisen aamunavauksensa kesällä 2022.

”Oopperajuhlista saa eniten irti, kun varaa koko päivän kesäiselle Savonlinnalle. Lörtsyä torilla ja jätskiä rannalla, paikallisia herkkuja ja hauskoja kohtaamisia ympäri kaupunkia. Täysipainoinen oopperakokemus alkaa tietenkin aamunavauksesta. Se on oikotie oopperapäivän oikeaan tunnelmaan”, kertoo Jani Halme.

Juontajien lisäksi päivänavauksissa kuullaan tuttuun tapaan kiinnostavia henkilöitä paitsi oopperamaailmasta, myös yhteiskunnan eri aloilta, ja jokaisena aamuna nautitaan myös elävästä musiikista. Mukana on myös aiemmilta kesiltä tuttu pianisti Jukka Nykänen. Aamunavausten päiväkohtaiset vieraat ja ohjelmat julkaistaan myöhemmin Oopperajuhlien verkkosivuilla ja some-kanavissa.

”Seisomme jättiläisen hartioilla. Aamunavauksia vetänyt Aarno Cronvall on tehnyt niin upeaa kulttuurityötä, että tarvitaan neljä eri ihmistä hänen työnsä jatkamiseen. On iso vastuu ja suuri kunnia olla yksi heistä”, Halme kiittelee edeltäjäänsä.

Oopperapäivän avauksiin on vapaa pääsy ja kesällä 2023 kaikki avaukset lähetetään suorana Savonlinnan Oopperajuhlien Facebook-sivulla.

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Kuukauden mittaisella festivaalilla käy vuosittain jopa 70 000 oopperavierasta. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen kokemus. Kansainvälisesti korkeatasoiset esitykset ja konsertit, Olavinlinnan tunnelma ja kesäilta Saimaan äärellä kuuluvat erottamattomasti yhteen. Oopperajuhlia vietetään 1.–30.7.2023. oopperajuhlat.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

29.11.2023

Ohjaaja-valokuvaaja Viivi Huuska toteutti Savonlinnan Oopperajuhlien festivaali-ilmeen ensi kesälle

Ohjaaja ja valokuvaaja Viivi Huuska toteutti Oopperajuhlien kesän 2024 ilmeen yhdessä meikkaaja-maskeeraaja Saara Sarvaksen kanssa. Ilmeen teemana on ”ooppera tulee iholle”. Kahden ihmisen kasvoille on kuvitettu Olavinlinna, Nabuccon kasvoja korostaa salama, Myyty morsian on täynnä iloa…

15.11.2023

Enston hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen jatkaa Savonlinnan Oopperajuhlien valtuuston puheenjohtajana

Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistyksen uusi, lokakuussa nimetty valtuusto on valinnut keskuudestaan puheenjohtajakseen Ensto Oy:n hallituksen puheenjohtajan Marjo Miettisen, joka jatkaa tehtävässä. Miettinen toimi tehtävässä myös valtuuston edellisen kauden kaksi viimeistä vuotta, kun hänen edeltäjänsä Johanna Lamminen valittiin Oopperajuhlien…

06.11.2023

Karita Mattila ja Prahan kansallisooppera esiintyvät yhteisessä konsertissa Savonlinnan Oopperajuhlilla ensi kesänä

Kesän 2024 vierailija Prahan kansallisooppera esittää oopperakonsertissa Olavinlinnassa keskiviikkona 31.7.2024 tšekkiläisen oopperan keskeisiä teoksia. Prahan solistikunta täydentyy konsertissa upealla tavalla, kun Karita Mattila, eräs sukupolvensa merkittävimmistä Janáček-sopraanoista, tulkitsee Jenufa-osuudessa Kostelnička Buryjovkan dramaattista roolia, nyt ensi…