17.07.2017

Satoja säveliä ja tuhansia tarinoita Sastamalassa – 22. Sastamala Gregoriana käynnistyy perjantaina Laukon kartanossa

Suomen musiikkikesän helmi, Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät järjestetään tänä vuonna 22. kerran 21.–28.7. välisenä aikana Sastamalassa, Pirkanmaalla.

Vuoden 2017 festivaalia vietetään teemalla ”Satoja säveliä, tuhansia tarinoita”, jolla halutaan juhlistaa satavuotiasta Suomea. Tämän lisäksi monipuolinen ohjelmisto juhlistaa myös kahta muuta juhlavuotta: säveltäjä Claudio Monteverdin 450-vuotisjuhlaa ja reformaation 500-vuotisjuhlaa.

Konsertteja on tänä vuonna seitsemän, ja ne järjestetään Laukon kartanon ohella Sastamalan keskiaikaisissa Pyhän Marian ja Pyhän Olavin kirkoissa. Ohjelmiston on koonnut taiteellinen johtaja Michael Fields. Ohjelmisto on kansainvälinen, mutta lähes kaikki festivaalin esiintyjät ovat itsenäisyyden juhlavuonna Suomesta. Avajaiskonsertti Laukon kartanossa on loppuunmyyty, muihin konsertteihin on vielä lippuja.

Festivaalia tukee viikon kestoinen kansainvälinen mestarikurssi sekä jo 6. kerran järjestettävä ilmainen lastentapahtuma, ”Löydä luontosi”, jossa osallistujat pääsevät kokeilemaan suomalaisia perinnesoittimia, laulamaan, tanssimaan ja tekemään rytmiä.

Konsertteihin järjestetään linja-autokuljetus Sastamalan keskustasta ja 27.7. konserttiin myös Tampereelta.

Festivaalin konserttiohjelma 

www.sastamalagregoriana.fi

www.facebook.com/sastamalagregoriana

www.twitter.com/sastamalamusic

www.instagram.com/sastamalagregoriana

 

Sastamala Gregoriana -festivaali soi vuosittain heinäkuun viimeisellä viikolla Sastamalassa, Rautaveden ikiaikaisissa kulttuurimaisemissa. Sastamala Gregoriana tunnetaan ainutlaatuisena ja tunnelmallisena vanhan musiikin tapahtumana, jossa huipputason konsertit yhdistyvät persoonallisiin esityspaikkoihin ja järjestäjien vieraanvaraisuuteen. Se on vanhan musiikin kohtauspaikka, jonne niin taiteilijat kuin kuulijatkin haluavat tulla yhä uudelleen. Konserttisaleina toimivat pääosin Sastamalan keskiaikaiset kivikirkot, joiden tunnelmassa ja akustiikassa vanha musiikki soi aitona ja täydellisenä. Monipuolisessa ohjelmistossa tarjotaan yleisölle musiikkia kaikilta vanhan musiikin aikakausilta, niin keskiajalta kuin barokin ja renessanssin kausiltakin, esitellen laajasti sekä vokaali- että instrumentaalimusiikkia. Esiintyjät ovat suomalaisia ja kansainvälisiä vanhan musiikin huippuja. Konserttisarjaa täydentää kansainvälinen mestarikurssi. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii englantilainen luuttutaiteilija Michael Fields. Sastamala Gregoriana -festivaali järjestetään ensi kesänä 22. kerran. Finland Festivals nimesi tapahtuman Vuoden festivaaliksi 2016.