16.01.2017

Satoja säveliä, tuhansia tarinoita – Suomi 100 vuotta Sastamala Gregorianan teemana

Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät juhlistaa Suomen itsenäisyyden juhlavuotta teemalla ”Satoja säveliä, tuhansia tarinoita” tänä vuonna pe 21.7. – pe 28.7.2017.

Vuoden 2017 ohjelmisto esittelee kattavasti keskiajan, renessanssin, barokin kuin nykyajankin musiikkia, jota on sävelletty sekä kirkko- että konserttisaleihin.

Ohjelmistossa näkyy kolme erilaista juhlavuotta; Suomen 100-vuotisjuhla, säveltäjä Claudio Monteverdin 450-vuotisjuhla sekä reformaation 500-vuotisjuhla. Sastamala Gregorianan tunnelma ja taika päästään kokemaan tänä vuonna myös upeassa Laukon kartanossa, Vesilahdessa!
Konsertteja on tänä vuonna seitsemän, ja ne järjestetään Laukon kartanon ohella Sastamalan keskiaikaisissa Pyhän Marian ja Pyhän Olavin kirkoissa Sastamalassa, Pirkanmaalla. Ohjelmiston on koonnut taiteellinen johtaja Michael Fields.

 

KONSERTTISARJA 2017


PE 21.7. KLO 19 LAUKON KARTANO

Brotherly Love – Henry & Daniel Purcellin musiikkia

Evelyn Tubb & Sprezzatura-yhtye

 

LA 22.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO

Monteverdi: Vesperit 1610

Sastamala Gregoriana Consort

Pormestarin sinkit ja pasuunat

Kamarikuoro Utopia

johtaa Roberto Balconi, Michael Fields & Evelyn Tubb

 

SU 23.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO

Rakkaustarina: sensuellia ja säkenöivää musiikkia Händelin oopperoista

Tuuli Lindeberg sopraano, Teppo Lampela kontratenori

Barokkiyhtye Baccano

 

MA 24.7. KLO 19 TYRVÄÄN PYHÄN OLAVIN KIRKKO

Tie Lutherin luo

Corina Marti, clavisimbalum ja nokkahuilut

Anna-Maaria Oramo, clavisimbalum

Michal Gondko, luuttu

Sirkku Rintamaki, sopraano

David Hackston, kontratenori

 

TI 25.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO

Peregrīnā†iō

Markku Luolajan-Mikkola, barokkisello

 

TO 27.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO

Ain iloidca, ain riemuidca!
Reformaatio 500 vuotta & Suomi 100 vuotta
Lumen Valo

 

PE 28.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO

Rautavesi

MESTARIKURSSIN PÄÄTÖSKONSERTTI

 

Liput tulevat myyntiin 1.3.2017 Tikettiin sekä Tiketin myyntipisteisiin kautta maan. Konserttien yhteydessä järjestetään myös bussikyydityksiä konsertteihin sekä Sastamalan keskustasta että Tampereelta.

www.sastamalagregoriana.fi

www.facebook.com/sastamalagregoriana

www.twitter.com/sastamalamusic

www.instagram.com/sastamalagregoriana

Sastamala Gregoriana -festivaali soi vuosittain heinäkuun viimeisellä viikolla Sastamalassa, Rautaveden ikiaikaisissa kulttuurimaisemissa. Sastamala Gregoriana tunnetaan ainutlaatuisena ja tunnelmallisena vanhan musiikin tapahtumana, jossa huipputason konsertit yhdistyvät persoonallisiin esityspaikkoihin ja järjestäjien vieraanvaraisuuteen. Se on vanhan musiikin kohtauspaikka, jonne niin taiteilijat kuin kuulijatkin haluavat tulla yhä uudelleen. Konserttisaleina toimivat pääosin Sastamalan keskiaikaiset kivikirkot, joiden tunnelmassa ja akustiikassa vanha musiikki soi aitona ja täydellisenä. Monipuolisessa ohjelmistossa tarjotaan yleisölle musiikkia kaikilta vanhan musiikin aikakausilta, niin keskiajalta kuin barokin ja renessanssin kausiltakin, esitellen laajasti sekä vokaali- että instrumentaalimusiikkia. Esiintyjät ovat suomalaisia ja kansainvälisiä vanhan musiikin huippuja. Konserttisarjaa täydentää kansainvälinen mestarikurssi. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii englantilainen luuttutaiteilija Michael Fields. Sastamala Gregoriana -festivaali järjestetään ensi kesänä 22. kerran.

Finland Festivals nimesi tapahtuman Vuoden festivaaliksi 2016.