26.08.2016

Satasoitto-festivaali alkaa tänään Saara Aallon konsertilla

Rakkaus, intohimo ja tunteiden tuskakin leiskuu Satasoiton avausviikonlopussa

Harjavallassa ja Kokemäellä järjestettävä Satasoitto-festivaali käynnistyy tänään kello 19 Saara Aallon konsertilla. Upea tulkitsija on valinnut ohjelmistoonsa sarjan puhuttelevia rakkauslauluja. Häntä säestää kiinnostava nuori pianisti ja kitaristi Teri Mantere.

Karismaattisten laulajien sarja jatkuu lauantaina Emil Cedercreutzin museolla. Harjavallasta Euroopan oopperalavoille ponnistaneen Merja Mäkelän lied-konsertti alkaa kello 16. Mäkelää säestää lied-musiikkiin erikoistunut pianisti Heikki Pellinen. Konsertissa kuullaan muun muassa Jean Sibeliuksen, Toivo Kuulan ja Ture Rangströmin väkeviä sävellyksiä, joissa tunteet palavat lemmestä epätoivoon.

Lauantaisessa Kokemäen Seuratalon iltamakonsertissa omalla tyylillään tunnelmoivat viihteen mestarit  M.A. Numminen ja Pedro Hietanen. Huippusuosittu “Kielletyt Laulut” -konsertti nostaa esiin 60- ja 70-luvulla Yleisradion soittokiellossa olleita kappaleita ja niiden taustoilla vaikuttavia meheviä tarinoita.

Sunnuntaiaamu 28. elokuuta avautuu mezzosopraano Essi Luttisen brunssikonsertilla Ali-Ketolan tilalla Kokemäellä. “Rakkauden kartta” vie sydämiä sykähdyttävälle matkalle kautta maailman ja aikakausien. Essi Luttista säestää pianisti Petri Haapasalo.

Sunnuntai jatkuu Harjavalta-salissa avoimessa keskustelutilaisuudessa, jossa aiheena on urheilun ja taiteen suhde. Keskustelemassa ovat pianisti Jukka Nykänen, jääkiekkotoimittaja Jussi Paasi ja monissa laulukilpailuissa kuntoaan koetellut Essi Luttinen. Panelisteja haastaa kulttuurintutkija ja ikuinen joukkueurheilija Riikka Turtiainen.

Sanallisen pallottelun jälkeen ilta jatkuu Jukka Nykäsen kokoamalla konsertilla ”Kymmenottelu koskettimilla – musiikillinen matka urheilun maailmaan”. Ohjelmassa on urheiluaiheista musiikkia muun muassa Eric Satielta ja Dimitri Shostakovitshilta. Pianisti Jukka Nykäsen kanssa lavalla vierailevat myös Essi Luttinen ja Jussi Paasi.

Uusi viikko käynnistyy Kokemäen Seuratalolla, jossa Satasoitto ja LähiTapiola Lännen järjestävät paloturvallisen maanantai-illan 29. elokuuta. Seuratalon pihalla voi harjoitella sammutuspeiton ja käsisammuttimen käyttö ja seurata rasvapalonäytöstä. Alkusammutuskoulutukseen on ennakkoilmoittautuminen osoitteessa www.sankarikoulutus.fi.

Seuratalon salissa maanantai-ilta jatkuu teemaan sopivalla Porin VPK:n soittokunnan konsertilla. Esittelyssä on myös uusi palopyöräosasto päällikkönään soittokunnan kapellimestari Markku Ollila.

Satasoitto-festivaali jatkuu 4. syyskuuta asti. Upeita konsertteja täydentää runsas ilmaisohjelmisto. Ensi viikolla tulossa on muun muassa yhteislaulua, lastenmusiikkia sekä Jaakko Kuusiston ja Elina Vähälän harvinainen yhteinen kansainvälisen tason viulukonsertti.

Satasoitto järjestetään 26.8.-4.9.2016.

www.satasoitto.fi