21.03.2017

Sata-Häme Soissa mukana Katri Helena, Mikko Leppilampi, Ismo Alanko ja Kimmo Pohjonen

Sata-Häme Soi -festivaalia vietetään tänä vuonna 4.-9.7. Ikaalisissa. Suositun festivaalin 45. kesä soi viikon aikana niin viihteen ikivihreitä kuin uudempaa musiikkia. Tulossa on kaksi suurta suomalaisteemaista viihdekonserttia: Sinivalkoinen Katri Helena sekä perinteinen Valkea Ruusu Suomi-Filmin sävelin, jossa lavalla aikamme Tauno Palo Mikko Leppilampi ja jazz-virtuoosi Aili Ikosen luotsaama Ikosen siskot Dallapé-orkesterin säestämänä. Oman Tuvan konserteissa Pohjonen Alanko lavalla on karismaattinen kaksikko Kimmo Pohjonen ja Ismo Alanko. Oma Tuvalla nähdään myös tangomusiikin isästä Astor Piazzollasta kertova musiikkinäytelmä Mestari Astor. Sitä tähdittää näyttelijä Timo Torikka sekä maailmanluokan bandonéonisti ja Astor-tulkitsija Kristiina Kuusiston johtama huippukvintetti.

Harmonikan suomenmestaruuskilpailujen Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan kilpailijat valitaan tulevalla Harmonikkaristeilyllä 25.-26.3.2017.

”Suomalaisuus on valikoitunut suurten viihdekonserttiemme, Valkean Ruusun ja Katri Helenan, pääteemaksi Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Kimmo Pohjonen ja Ismo Alanko ovat moderneja pelimanneja, joiden musiikillinen maailma on värikästä ja kiinnostavaa. Astor Piazzollan vierailu Sata-Häme Soissa 1980-luvulla oli alku Piazzolla-buumille Suomessa. On hienoa nostaa mestari jälleen esille tämän kesän festivaalilla”, kertoo Sata-Häme Soin taiteellinen johtaja Niko Kumpuvaara. Suomen merkittävimpiin harmonikansoittajiin kuuluva Kumpuvaara vastaa festivaalin taiteellisesta sisällöstä jo viidettä vuotta.

Viihdekonsertissa Valkea Ruusu Suomi-Filmin sävelin torstaina 6.7. (Ikaalinen-sali) Mikko Leppilampi tulkitsee rakastettuja elokuvasävelmiä aikoinaan Tauno Paloakin säestäneen Dallapé-orkesterin säestyksellä. Mukana on myös uusi Harmony Sisters eli Ikosen siskot, jota johtaa maamme kuumin jazz-laulaja Aili Ikonen. Ainutlaatuinen konserttikokonaisuus kuullaan nyt ensi kertaa.

Takuulla yllättävä ja unohtumaton Pohjonen Alanko tuo lavalle kaksi äärimmäisen karismaattista esiintyjää torstaina 6.7. (Oma Tupa). Kimmo Pohjonen ja Ismo Alanko tutkivat yhdessä äänen eri ulottuvuuksia. Tuomas Norvion (Rinneradio, Killers) samplemaailma sekä Pohjosen ja Alangon omat instrumentit värittävät maisemaa jyrkillä sävyillään.

Sinivalkoinen Katri Helena tuo Ikaalisiin tunnetuimmat laulunsa vuosien varrelta. Perjantaina 7.7. Ikaalinen-salissa kuullaan kaikki ne kappaleet, jotka tekivät Katri Helenasta koko kansan rakastaman, Suomen sinivalkoisen äänen.  Orkesterin kanssa soittaa kansainvälisestikin menestynyt harmonikkataiteilija Jonna Pirttijoki.

Mestari Astor musiikkinäytelmä hurmaa perjantaina 7.7. (Oma Tupa). Mestari Astor kertoo tangomusiikin uudistajan ja tango nuevon isän vaiherikkaan elämäntarinan. Yleisöt hurmannutta musiikkinäytelmää tähdittää näyttelijä Timo Torikka yhdessä maailmanluokan bandonéonisti ja Astor-tulkitsija Kristiina Kuusiston johtaman, kansainvälisen huippukvintetin kanssa.

Kultainen Harmonikka kilpailussa Ikaalinen-salissa 5.7. saatetaan kuulla tulevan Kimmo Pohjosen tai Lasse Pihlajamaan soittoa! Viihdeharmonikansoiton suomenmestaruus-kilpailussa lavalla on niin perinteisen harmonikkamusiikin taitajia kuin tämän hetken uusimpien harmonikkasävelmien tulkitsijoita. Suomen Pelimannimestaruudet ratkotaan tänä vuonna jo 46. kerran 1- ja 2-rivisten sekä 5-rivisten sarjoissa.

Festivaalipuistossa tanssitaan keskiviikosta lauantaihin sekä päivällä että illalla.

Koko ohjelmisto julkistetaan huhti-toukokuussa.

Sata-Häme Soi Ikaalisissa 4. – 9.7.2017.

www.satahamesoi.fi

 

Festivaali

Sata-Häme Soi -festivaali on järjestetty Ikaalisissa vuodesta 1972 alkaen. Kävijöitä on vuosittain noin 30 000, konsertteja ja tapahtumia festivaaliviikon aikana yli 30. Festivaaliviikolla on vapaapääsyistä ohjelmaa kahdella puiston lavalla joka päivä klo 12-18 sekä keskiviikko- ja torstai-iltoina.

Festivaalipuiston lavalle nousevat päivällä sadat harrastajat eri puolilta Suomea. Monelle harmonikkaryhmälle Sata-Häme Soi -festivaalilla esiintyminen on vuoden tärkein tapahtuma, johon valmistaudutaan huolella. Harmonikan harrastajaryhmiä tulee Ikaalisiin ympäri Suomea. Sata-Häme Soi -festivaali kokoaa alan ammattilaiset ja harrastajat yhteen. Festivaalin yhteydessä järjestetään muun muassa Suomen suurimmat harmonikkamessut.