03.03.2010

Sata-Häme Soin Kultaisen Harmonikan semifinalistit valittu

Kultaisen Harmonikan -kilpailun semifinalistit 2010 on valittu. Semifinaalikilpailu soitetaan Suurella Harmonikkaristeilyllä 7.–8. maaliskuuta 2010, jolloin valitaan finalistit Ikaalisiin Sata-Häme Soi -festivaalille suoraan tv-finaaliin 30.6.2010.

Kultaisen Harmonikan semifinalistit
Anna Jaakola, Vihanti
Tuomas Kinnunen, Joensuu
Kirsi Korpela, Uusikaupunki
Mari Laskujärvi, Vilppula
Timo Pesiö, Pudasjärvi
Katri Rantanen, Sastamala
Viivi Maria Saarenkylä, Savonlinna
Timo Sormunen, Siilinjärvi

Suuri Harmonikkaristeily täyttää Itämeren suurimman laivan

Ensi sunnuntaina lähes 40 bussia eri puolilta Suomea kuljettaa reilut 2500 harmonikkamusiikin ystävää Turkuun. Itämeren suurin risteilijä Silja Europa on viimeistä hyttiä myöten täynnä, kun Suuri Harmonikkaristeily Turusta Tukholmaan ja takaisin seilataan 19. kerran.

Risteilyn ainutlaatuisesta tunnelmasta kertoo jo sekin, että kaikki halukkaat eivät tänäkään vuonna mahtuneet mukaan.

– Risteily myytiin loppuun jo lokakuussa, mutta tilanne on elänyt aivan viime päiviin saakka ja aika paljon jonoa on saatu purettua. Silti parisataa ihmistä jää vielä rannalle, kertoo Sata-Häme Soi –juhlien toimistopäällikkö Sari Rytkölä.
Harmonikkafestivaali Sata-Häme Soi ja Suomen Harmonikkaliitto järjestävät risteilyn yhteistyössä Ikaalisten Matkatoimiston kanssa.

Lakot ja lakonuhkat ovat tuoneet tänä vuonna lisäjännitystä risteilyjärjestelyihin.

– Harmonikkaristeilyn yksi perusideoista on se, että bussikuljetus sisältyy risteilyn hintaan. Lähteepä reissuun Kemistä tai Tampereelta, on risteilyn hinta sama. Risteilyn bussikuljetukset ovat järjestyksessä, jatkuu lakko tai ei, vakuuttaa Sata-Häme Soi -juhlien toiminnanjohtaja Sirpa Sippola.

Suurella Harmonikkaristeilyllä ratkaistaan Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan finalistit ensi kesän suoraan tv-finaaliin. Hopeisessa Harmonikassa finaalipaikkaa on tavoittelemassa 16 soittajaa ja Kultaisessa Harmonikassa 8 soittajaa.

Harmonikkaristeilystä on tullut vuosien mittaan tärkeä harmonikkaväen kohtaamispaikka. Mukana on harrastajia ja ammattilaisia, ja ennen kaikkea harmonikkamusiikin ystäviä. Soitto soi illasta aamuun ja aamusta iltaan joka puolella laivaa.

Tanssin tahdin takaavat mm. Finlanders, Ikaalisten Harmonikkamiehet ja Jämijärven Pelimannit. Pubissa lauteille nousee mm. Veli-Matti Järvenpään Tex-Mex Trio, upeassa iltakonsertissa kuullaan Veikko Ahvenaisen Hanurikvartettia ja messuilla voi tutustua monenlaisiin harmonikkoihin, soittimien huoltoon ja Ikatan harmonikanrakennuslinjan mukana myös soitinten rakentamiseen.

Harmonikkafestivaali Sata-Häme Soi Ikaalisissa 29.6.–4.7.2010.