01.07.2014

Sata-Häme Soin ennakkomyynti on käynyt vilkkaana

Huomenna keskiviikkona 2. heinäkuuta Ikaalisissa alkavan Sata-Häme Soi -festivaalin ennakkolipunmyynti on sujunut hyvin.

Lipunmyynnin suosikkeja ovat olleet Ikaalinen-salin suuret konsertit, kuten torstain Valkea Ruusu -konsertti, jossa Euroopan vanhin tanssiorkesteri Dallapé ja Lauluyhtye Rajaton yhdistävät voimansa sekä keskiviikkona järjestettävä Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan kilpailu.

Kovaa kiinnostusta on yleisössä on herättänyt myös RICHARD GALLIANON konsertti. Maailman tunnetuin, ranskalais-italialainen harmonikkataiteilija Richard Galliano on Sata-Häme Soi -festivaalin tämän kesän tähtivieras. Gallianon konsertissa musiikki ja elokuva kohtaavat ainutlaatuisella ja harvinaisella tavalla, kun Galliano yhtyeineen soittaa musiikin La Stada -elokuvaan. Maailmanluokan jazzia ja elokuvamusiikkia yhdistelevä Nino Rota -konserttikokonaisuus soi festivaalin lauantai-illan pääkonsertissa.

Sata-Häme Soin klubi Luomajärven Hevoskievarilla on myös saanut hienon vastaanoton. Tunnelmallisessa klubi-illassa harmonikan ja NIKO KUMPUVAARAN vieraiksi saapuvat PAULI HANHINIEMI ja VILLE RAUHALA.

Sata-Häme Soi juhlistaa maailman tunnetuimman suomalaisen haitarivelhon KIMMO POHJOSEN 50-vuotissyntymäpäivää konsertilla perjantaina. Kimmo Pohjonen esittää Murhaballadeja Heikki Laitisen kanssa sekä railakasta tykitystä tyttärensä Saana Pohjosen kanssa. JOHANNA JUHOLAN taidokas kvartetti puolestaan pöläyttää perinteitä uusiksi fantasiatangollaan torstai-iltana

Kamarimusiikin helmenä Sata-Häme Soi tarjoilee oopperalaulaja JORMA HYNNISEN sykähdyttäviä tulkintoja suomalaisista lauluista.

Kirkkokonsertissa lauantaina Hynnisen kanssa esiintyvät harmonikkaprofessori JANNE RÄTTYÄ ja Emma-palkittu kitaristi ISMO ESKELINEN.

Festivaalipuistossa perjantai-iltana lavalle nousevat muun muassa J. KARJALAINEN ja IRINA. 

Varieteemusiikin kilpailu, Primus Ikaalinen kokoaa viihdeharmonikansoiton parhaimmiston maailmalta. Perjantaina järjestettävässä kilpailussa Suomea edustavat kahden edellisen vuoden Kultaisen Harmonikan voittajat HENRIIKKA SANTAMAA ja JONI STEIN. Muut kilpailijat tulevat Kiinasta, Venäjältä, Ranskasta, Moldovasta ja Serbiasta.

Pelimannimestaruudet ratkotaan 1-, 2- ja 5-rivisissä harmonikoissa.

Festivaalipuistossa on keskiviikosta lauantaihin joka päivä maksutonta ohjelmaa puiston kahdella lavalla.

Sata-Häme Soi Ikaalisissa 1.-6.7.2014.

www.satahamesoi.fi