24.11.2008

Sata-Häme Soille jo kolmas peräkkäinen plussatulos

Sata-Häme Soi –juhlien tilinpäätös osoittaa viime kesän osalta plussaa noin 6000 euroa. Juhlilla on reilun puolen miljoonan budjetti. Tulos kipusi plussan puolelle jo kolmantena vuonna peräkkäin. Festivaalin kävijätavoite täyttyi ja myytyjen lippujen määrä ylitti tavoitteen, mutta toiminnanjohtaja Sirpa Sippolan mukaan myös kustannukset nousivat jopa odotettua enemmän.
Suurin kulujen kasvu oli esiintyjien majoitus,- ruokailu- ja matkakuluissa.

— Erittäin positiivisen vastaanoton saivat Ikaalisten Kylpylän kanssa yhteistyössä toteuttamamme majoitus- ja lippupaketit. Niitä meni kaupaksi enemmän kuin näin alkuun uskalsimme odottaa, iloitsee Sirpa Sippola.
Sata-Häme Soi –juhlien taloutta painaa pitkäaikainen laina Ikaalisten kaupungilta.

— Onneksi kaupunki on kuitenkin ymmärtänyt festivaalin merkityksen paikkakunnalle. Lainan lyhennyssuunnitelma tarkistettiin vuonna 2006 ja olemme maksaneet lainaa sen mukaisesti, toteaa Sirpa Sippola.

Viime kesänä sää aiheutti monelle kesätapahtumalle ongelmia, mutta Sata-Häme Soi säästyi rankoilta sateilta.

— Nyt katseet on suunnattu jo tulevaisuuteen. Yksi merkittävä askel on Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama Kulttuuriklusteri, jossa Sata-Häme Soi –juhlien lisäksi ovat mukana Kaustinen Folk Music Festival, Kuhmon Kamarimusiikki ja Kihaus Folk Rääkkylästä. Tavoitteena on pienillä paikkakunnilla toimivien suurten festivaalien verkostoituminen ja kulttuurin kehittäminen musiikin keinoin, kertoo Sirpa Sippola.

Yhteistyötä on tiivistetty myös Pirkanmaan festivaalien suuntaan muun muassa yhteisen esitteen ja yhteisten nettisivujen muodossa.

Maaliskuun alussa järjestettävä Suuri Harmonikkaristeily on myyty loppuun. Risteilyllä valitaan finalistit ensi kesän Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan kilpailuihin.

Sata-Häme Soi järjestetään ensi kesänä juhannuksen jälkeisellä viikolla 23. – 28.6.2009. Ohjelmavalmistelut ovat kiivaimmillaan ja suuri osa ensi kesän esiintyjistä on lyöty lukkoon. Ohjelma julkistetaan tammikuussa.

Lisätiedot:
Sata-Häme Soi
Toiminnanjohtaja Sirpa Sippola p. 040 5787359 Taiteellinen johtaja Kimmo Mattila p. 040 8496221

Sata-Häme Soi 30.6.-4.7.2021 in Ikaalinen