19.03.2014

Sata-Häme Soi tuo ensimmäisenä Gallianon Nino Rota -konsertin Suomeen

Maailman tunnetuin, ranskalais-italialianen harmonikkataiteilija Richard Galliano on Sata-Häme Soi -festivaalin kesän 2014 tähtivieras. Sata-Häme Soi tuo ensimmäisenä Suomeen Richard Gallianon upean yhdistelmän maailmanluokan jazzia ja elokuvamusiikkia sisältävän Nino Rota -konserttikokonaisuuden, joka soi ensi kesänä festivaalin lauantai-illan pääkonsertissa. Sata-Häme Soi Ikaalisissa 1.-6.7.2014.

Konsertissa esitetään lyhennetty versio rakastetusta Federico Fellinin La Strada -elokuvasta, jota Galliano yhtyeineen säestää. Richard Galliano ihastui Nino Rotan musiikkiin jo nuorena poikana juuri tämän elokuvan ansiosta. Nino Rota tunnetaan myös Kummisetä-elokuvien musiikista.

Suomi ja Ikaalinen ovat Gallianon uralla tärkeässä asemassa, sillä lähtölaukaus hänen omalle solistiuralleen oli 1989, jolloin hän teki Ikaalisissa ensimmäisen soololevynsä.

Sata-Häme Soi -festivaalin ensi kesän ohjelmassa on tarjolla myös toinen harvinainen konsertti, kun Lauluyhtye Rajaton ja Suomen vanhin tanssiorkesteri  Dallapé nousevat yhdessä ja erikseen lavalle Ikaalinen-salissa. Luvassa on iskelmäklassikoita ja uudempaa musiikkia.

Lauluyhtye Rajaton vierailee Dallapén uusimmalla ”Matkalla Timbuktuun” -albumilla. Näiden huippuyhtyeiden ensimmäinen yhteinen konsertti nähdään ensi kesänä Ikaalisissa.

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan -finalistit 2014 valitaan Harmonikkaristeilyllä maaliskuun lopulla ja finaalit kuullaan Sata-Häme Soi -festivaalilla 2. heinäkuuta. Kansainvälinen Primus Ikaalinen -kilpailu on vuorossa 4. heinäkuuta.

Sata-Häme Soi -festivaalin koko ohjelma julkaistaan huhtikuussa.

Harmonikkaristeily Silja Europalla 23.-24.3.2014

Sata-Häme Soi Ikaalisissa 1.-6.7.2014

www.satahamesoi.fi