24.06.2009

Sata-Häme Soi tarjoaa harvinaista herkkua

Kansainvälinen harmonikkafestivaali Sata-Häme Soi järjestetään Ikaalisissa 37. kerran. Harvinaista herkkua tarjoillaan festivaaliyleisölle, kun amerikkalainen jazzharmonikan legenda Frank Marocco tekee ainoan Suomen keikkansa Ikaalisissa Sata-Häme Soi –juhlilla torstaina. Sata-Häme Soi Ikaalisissa juhannuksen jälkeisen viikon 23.–28.6.2009.

Sata-Häme Soi –juhlille tulee yli 1000 esiintyjää Suomesta ja noin 250 ulkomailta 20:sta eri maasta. Juhlaviikon sää suosii ja yleisöä odotetaan 32 000 kävijää, joista 15 000 konserttilipun lunastanutta.

Frank Maroccon konsertin ohella yksi festivaaliviikon odotetuimpia on saksalaisen trion Ensemble DRAj:n kirkkokonsertti lauantaina Ikaalisten kirkossa. DRAj esittää juutalaisia jiddhinkielisiä lauluja, joiden vuosisatainen perinne Euroopassa oli tuhoutumaisillaan toisen maailmansodan aikana. Konsertissa kuullaan Varsovan ja Vilnan juutalaisghetoissa syntyneitä lauluja sekä lastenlauluja, jotka ovat kasvaneet samassa vavahduttavassa ympäristössä.

Sata-Häme Soi –festivaalin ohjelmassa on paljon kansainvälistä väriä. Musiikin lajista ja kotimaasta riippumatta Sata-Häme Soi -juhlien esiintyjiä yhdistävät harmonikka ja korkea laatu. Kotimaisia esiintyjiä ovat muun muassa Maria Kalaniemi, Veikko Ahvenainen, Otra Vez, Maria Lund, Simo Silmu ja Riku Niemi Orchestra sekä kymmenet harmonikka- ja pelimanniyhtyeet.

Kultainen ja Hopeinen Harmonikka ratkeavat tänään huippujännittävässä tv-finaalissa. Kultaisen Harmonikan tuomaristoa johtaa italialainen Renzo Ruggieri, joka tuo kilpailuun eurooppalaisen asiantuntemuksen. Renzo Ruggieri on pitkäaikainen Suomen ystävä ja suomalaisen musiikin tuntija. Hän arvioi omasta näkökulmastaan, kuka Kultaisen Harmonikan finalisteista olisi paras kansainväliselle estradille, perjantain Primus Ikaalinen –kilpailuun.

Sata-Häme Soi –festivaalin yli 50 konserttia ja tapahtumaa vaihtelevat tunnelmaltaan perinteisistä lavatansseista klassiseen kirkkokonserttiin ja suurista televisioitavista viihdekonserteista ja glamouria hehkuvista kilpailuista intiimeihin jazz- ja tangokonsertteihin.

Musiikin lisäksi Sata-Häme Soi tarjoaa mm. festivaalitunnelmaa, harmonikkamessut, luentoja tiedonnälkäisille ja lasten oman puistotapahtuman, jonne koko perhe voi tulla nauttimaan kesäpäivästä musiikillisessa ilmapiirissä.

Etusivu