09.07.2012

Sata-Häme Soi sai yleisön tuen ja pääsi tavoitteisiinsa

Juuri Ikaalisissa päättynyt kansainvälinen Sata-Häme Soi -festivaali sai yleisöltä täyden tuen. 40-vuotisjuhlaansa viettäneen festivaalin kilpailuja ja konsertteja ei tänä vuonna televisioitu ja lyhyellä tähtäimellä tämä osoittautui voitoksi festivaalille, sillä yleisö osoitti tukensa tulemalla paikan päälle Ikaalisiin. Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan kenraali ja finaali olivat loppuunmyytyjä. Lipputulot koko festivaalin ajalta olivat 20 000 euroa enemmän kuin viime vuonna.

Sata-Häme Soi pääsi kävijätavoitteeseensa, kävijöitä oli 31 000. Lauantain rankkasade verotti kävijämäärää jonkin verran. Maksullisten konserttien kävijämäärä oli 13 200, joten tavoitteena ollut 12 000 kävijää ylittyi.

Festivaalin toiminnanjohtaja Ulla Majuri on tyytyväinen ensimmäiseen Sata-Häme Soi -festivaaliinsa.

– Tunnelma on ollut mitä loistavin. Sää suosi lauantai-iltaa lukuun ottamatta koko viikon. Positiivista palautetta on tullut sekä järjestelyistä että ohjelmasisällöistä.

– Pitkällä tähtäimellä television puuttuminen on harmonikan ja festivaalin kannalta harmillista, ja jatkamme asiasta neuvotteluja kesälomien jälkeen, toteaa Ulla Majuri.

Yksi festivaalin taiteellisista kohokohdista oli harmonikkataiteilija Mika Väyrysen järkälemäinen Bach-konsertti Ikaalisten kirkossa. Bachin Ranskalaiset sarjat ja suuret urkuteokset kuultiin ensimmäisen kerran koko maailmassa yhtenä kokonaisuutena. Kilpailujen lisäksi erityisesti Oman Tuvan konsertit saivat yleisön haltioitumaan. Jorma Uotinen sekä saksalainen Munich Groove Connection tekivät lähtemättömän vaikutuksen.

Sata-Häme Soi järjestetään seuraavan kerran 2.–7.7.2013.

Sata-Häme Soi 30.6.-4.7.2021 in Ikaalinen