29.05.2012

Sata-Häme Soi -juhlavuoden kunniaksi taideteos

Sata-Häme Soi -festivaalin 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi on nyt mahdollista hankkia ikaalislaisen taiteilijan Sirpa Ristamäen suunnittelema ja valmistama pronssinen patsas, jollaisen on voinut saada tähän asti vain voittamalla Kultainen Harmonikka -kilpailun. Taideteos on hankittavana lähes alkuperäisen palkinnon kokoisena.

Jokainen taideteos on yksilö. Jokainen patinointi, pinnan sävytys on uniikki. Kahta samanlaista teosta ei ole.

Taideteoksen nimi on ”Järveltä tuulee”.

– Teoksessa on tuulen säveliä, järveä ja paikkakunnan nostetta monella tasolla. Teoksen tunnelma on ”onnistuneen soiton jälkeen”, hahmo on ylpeä osaamisestaan, kuvailee Sirpa Ristamäki.

– Koska teos on palkinto, halusin, että se on vaikuttava ja kaunis. Sen muoto on myös sellainen, että siitä saa hyvän otteen, kun se kädet täristen vastaanotetaan kilpailun päätteeksi.

Ikaalisten kaupunki lahjoitti läksiäislahjaksi Kemiin muuttavalle kaupunginjohtaja Tero Nissiselle Sata-Häme Soi -juhlavuoden taideteoksen Kultainen Harmonikka -patsaan numero 1.

Tero Nissinen on Ikaalisten kaupunginjohtajana työskennellessään toiminut näkyvästi Sata-Häme Soi -festivaalin hyväksi. Läksiäismuistamisetkin hän ohjasi juhlivalle festivaalille.

Sata-Häme Soi Ikaalisissa 3.–8. heinäkuuta 2012. Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan kilpailut on keskiviikkona 4. heinäkuuta ja kansainvälinen Primus Ikaalinen -kilpailu torstaina 5. heinäkuuta.

Etusivu