21.09.2011

Sata-Häme Soi ja Terem Crossover yhteistyöhön

Ikaalisissa järjestettävä kansainvälinen Sata-Häme Soi -festivaali ja Pietarissa järjestettävä merkittävä kansainvälinen Terem Crossover Competition ovat solmineet yhteistyösopimuksen Terem Crossoverin aloitteesta.

– Yhteistyö sisältää sen, että meillä on tilaisuus saada tapahtuman kautta huipputason kansainvälistä ohjelmaa Ikaalisiin. Pääsemme itse poimimaan tarjonnasta meille sopivaa sisältöä. Me puolestamme tarjoamme korkeatasoisen festivaaliesiintymisen Suomessa. Ikaalisista käsin esiintyjille tarjoutuu mahdollisuuksia uusiin kansainvälisiin yhteyksiin, kertoo Sata-Häme Soi -juhlien taiteellinen johtaja Kimmo Mattila.

Terem Crossover Competition on 25-vuotisjuhlavuottaan viettävän Terem Quartetin järjestämä kilpailu ja festivaali, joka järjestetään Pietarissa toisen kerran 26.3.–1.4.2012.

Terem Quartet on yksi tunnetuimpia venäläisiä yhtyeitä, joka on esiintynyt sadoilla festivaaleilla ympäri maailmaa ja on mm. pääministeri Putinin lempibändi.

Pietarin kaupunki ja isot venäläiset firmat ovat Terem Crossoverin tukijoita. Ensimmäisen kerran vuonna 2010 järjestettyyn kilpailuun pääsi toiselle, Pietarissa järjestetylle kierrokselle 70 huippuyhtyettä eri puolilta maailmaa. Palkintoina kilpailussa jaetaan 30000 euroa.

Sympaattinen linkki Sata-Häme Soin ja Terem Crossoverin välillä on pietarilaisen kilpailun toiminnan-johtaja Alexander Shirunov, joka osallistui vuonna 2005 ensimmäiseen Primus Ikaalinen -kilpailuun ja oli vähällä voittaa sen.

Sittemmin Shirunov on vieraillut Ikaalisissa monta kertaa, mm. viime kesänä Primus Ikaalinen -kilpailun tuomaristossa. Hän on myös konsertoinut Sata-Häme Soi -juhlilla.

Terem Quartet on esiintynyt Sata-Häme Soi -juhlilla kahdesti. Edellisen kerran viime kesänä.

Sata-Häme Soi valmistautuu parhaillaan 40-vuotisjuhlavuoteensa. Sata-Häme Soi järjestetään seuraavan kerran Ikaalisissa 3.–8.7.2012.

Etusivu