01.07.2013

Sata-Häme Soi alkaa Ikaalisissa huomenna

Ennakkolipunmyynti sujunut loistavasti

Huomenna tiistaina 2. heinäkuuta Ikaalisissa alkavan Sata-Häme Soi -festivaalin ennakkolipunmyynti on sujunut loistavasti. Erityisen suosittuja ovat Ikaalinen-salin suuret konsertit Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan finaali, Katri Helenan Juhlakonsertti sekä Valkea Ruusu konsertti, jossa tango-orkesteri Guardia Nuevan solisteina ovat Arja Koriseva, Tapani Kansa ja Jonna Pirttijoki.

Sata-Häme Soin uusi klubi Luomajärven Hevoskievarilla on myös saanut hienon vastaanoton. Harmonikan vieraaksi hevoskievarille saapuu Emma Salokoski, jonka kanssa musisoivat Sata-Häme Soin taiteellinen johtaja Niko Kumpuvaara sekä Suomi-palkinnon hiljattain pokannut kitaristi Jarmo Saari.

Ulla Tapanisen ja Nasevien Kurttujen klubikeikalta voi käydä hakemassa itselleen lisävuosia, kun nauruhermoja kutitellaan kunnolla. Suomi-funkin kummisetä Sam Huber on festivaalin kolmannella klubikeikalla Pipoka-trion solistina.

– Kaikkiin konsertteihin löytyy lippuja myös ovelta.  Suurinkin salimme on sellainen, että siellä näkee ja kuulee erinomaisesti ihan jokaiselta paikalta, toteaa festivaalin toiminnanjohtaja Ulla Majuri.

Sata-Häme Soi -festivaalin tähtivieraaksi saapuu romanialainen maailman legendaarisimmaksi mustalaisorkesteriksi tituleerattu Taraf de Haïdouks. Hollywood-elokuvistakin tutun orkesterin ihailijakaartiin lukeutuvat muun muassa viulisti Yehudi Menuhin sekä näyttelijä Johnny Depp, jonka bileissäkin Los Angelesissa orkesteri on soittanut.

Niko Kumpuvaaran ja jousikvartetin konsertissa Ikaalisten kirkossa kuullaan Suomen ensiesitys Max Savikankaan teoksesta Opposite Sensations, joka haastaa niinikään konsertissa kuultavan Astor Piazzollan teoksen Five Tango Sensations. Vastapareiksi konsertissa asetetaan myös Jukka Tiensuun ja Unto Monosen musiikkia.

Sata-Häme Soi -festivaalille odotetaan kaikkiaan 28 000 kävijää, joista 11 000:n odotetaan käyvän maksullisissa konserteissa. Festivaalipuistossa on keskiviikosta sunnuntaihin joka päivä iltakuuteen saakka maksutonta ohjelmaa, tanssia, ilonpitoa ja festivaalitunnelmaa.

Sata-Häme Soi järjestetään 2.-7.7.2013.