11.07.2016

Sata-Häme Soin konserttisalit täyttyivät

 

Ikaalisissa sunnuntaina 10. heinäkuuta päättynyt Sata-Häme Soi -festivaali soi menestyksekkäästi. Sateen ropinasta huolimatta konsertit täyttyivät yleisöstä.

Kultainen ja Hopeinen Harmonikka, Valkea Ruusu ja Lasse Pihlajamaan 100-vuotisjuhlakonsertti olivat loppuunmyytyjä. Luomajärven Hevoskievarin vintti pullisteli yleisöä Susanna Haaviston, Anna-Mari Kähärän ja Niko Kumpuvaaran konsertissa. Jorma Uotinen ja Onni Laihasen 100-vuotisjuhlakonsertti puolestaan houkuttelivat Omalle Tuvalle tuvantäyteisen yleisöjoukon. Jämi Areenan konsertissa tehtiin yleisöennätys.

Kansainvälisistä vieraista etenkin Farmers Market sai yleisön villiintymään spektaakkelimaisella konsertillaan.

Festivaalipuiston alkuviikon sadesää huipentui lauantaina auringonpaisteeseen ja hanuristien yhteissoittoon, jota oli kuulemassa reipas 2 000 kuulijaa.

Festivaalipuisto täyttyi päivittäin sadoista soittajista ja hanurikansasta.

Sata-Häme Soi on tyytyväinen konserttien kävijämäärään. Sateet verottivat ulkotapahtumien yleisöä. Maksullisissa tapahtumissa kävijöitä oli noin 7 500.

Toiminnanjohtaja Ulla Majuri pitää festivaalia hyvin onnistuneena. Erityisen tyytyväinen hän on festivaalin monipuolisesta konserttitarjonnasta ja festivaalivierailta saadusta hyvästä palautteesta.

– Ohjelmistossa oli runsas 10 konserttia, neljä merkittävää harmonikkakilpailua ja noin 80 muuta esitystä.

Ohjelmisto oli koottu siten, että siinä muistettiin pelimannimusiikin perinteitä, mutta myös kokeiltiin rohkeasti uutta. Erityisesti nuorille soittajille annettiin tilaa, Majuri kertoo.

Festivaalin päätösjuhlassa jaettiin tunnustusta festivaalin hyväksi pitkään tehneille henkilöille. Kunniakirjan saivat Anna Jernfors, Pauli Nieminen, Riitta Mäkelä, Raija Kotilainen ja Reijo Leppänen.

Vuoden ikaalilaisena tapahtumassa palkittiin luokanopettaja ja suunnistaja Outi Borgenström.

Ikaalisten uudeksi kauppalanvoudiksi nimettiin Matti Laine. Laine on eläkkeellä oleva rehtori ja muun muassa Sata-Häme Soi -talkoolainen.

Sata-Häme Soi seuraavan kerran 4.-9. heinäkuuta 2017. Sitä ennen harmonikkaväki kokoontuu Harmonikkaristeilylle maaliskuussa 2017. 

www.satahamesoi.fi