30.06.2015

Sata-Häme Soi alkaa Ikaalisissa

Haitarille kyytiä!

Tiistaina 30. kesäkuuta Ikaalisissa alkavalla Sata-Häme Soi -festivaalilla annetaan haitarille kyytiä. Festivaalille on koottu monipuolinen ohjelmisto, joka esittelee harmonikkaa moneen taipuvana instrumenttina.

 

Anssi Kelasta jazziin ja virsiin

Harmonikan vieraana on muun muassa Anssi Kela. – Pappani oli pelimanni, joka soitteli haitaria suomussalmelaisissa tapahtumissa, kertoo Anssi Kela, joka esiintyy Sata-Häme Soilla akustisesti kitaran ja harmonikan säestyksellä.

Sami Pitkämö tuo Ikaalisiin uuden upean kvintettinsä jousikvartetilla vahvistettuna. Yhdessä Diandran kanssa he esittävät veikeitä versioita vanhoista pop- ja soul-klassikoista. Odotettavissa on ainakin Frank Sinatraa, Nat King Colea, Ray Charlesia ja Beatlesiä.

Jazz-taiturointia kuullaan erityisesti Gil Goldsteinin ja Iiro Rantalan duo-konsertissa sekä Ice Loving Animalsin improvisaatioshowssa. Harmonikalla on osansa niin ikään Susanna Haaviston Edith Piaf -musiikkidraamassa. Digiharmonikkashow puolestaan on luvassa osana Jonna Pirttijoen ja Netta Skogin konserttia.

Harmonikka soi myös kirkossa. Sibeliusta ja muuta klassista ohjelmistoa kuullaan sellolla ja harmonikalla esitettynä Mika Väyrysen ja Jan-Erik Gustafssonin Le Grand Duo -konsertissa. Virret soivat uusiutuneina poikakuoro Pirkanpoikien sekä urkujen, lyömäsoitinten ja harmonikan yhdistelmänä.

 

Perinteisesti kilpailuja ja tanssimusiikkia

Festivaalin aikana käydään neljä kilpailua: Kultainen ja Hopeinen Harmonikka sekä Suomen Pelimannimestaruudet 1- ja 2- sekä 5-rivisillä harmonikoilla. Kultainen ja Hopeinen Harmonikka näkyy suorana lähetyksenä AlfaTV-kanavalla.

Kymmenet harmonikkakerhot ja pelimannit soittavat puistossa ja konserteissa perinteistä tanssi- ja kansanmusiikkia. Perjantai-iltana lavalle nousevat muun muassa Olavi Uusivirta, Virve Rosti ja Hölömöt. Festivaalipuistossa on keskiviikosta lauantaihin joka päivä maksutonta ohjelmaa puiston kahdella lavalla.

 

Sata-Häme Soi Ikaalisissa 30.6.–5.7.2015.

www.satahamesoi.fi