30.07.2019

Sastamala Gregorianassa noin 3000 vierailijaa – ensi vuonna festivaalilla matkataan Belgiaan

Vanhan musiikin festivaali Sastamala Gregorianassa vieraili tänä kesänä noin 3000 festivaalivierasta. Festivaalin teemana oli tänä vuonna ”Rakkauden Pariisi”, joka jatkoi viime vuonna alkanutta Kaupungit vetten päällä -teemasarjaa. Ohjelmisto koostui pääosin ranskalaisesta musiikista aina varhaiskeskiajalta 1800-luvun vallankumoustunnelmiin.

Konsertteja ja erilaisia tapahtumia järjestettiin yhteensä yleisölle 14.

Festivaalilla nähtiin tänä vuonna myös mm. Jorma Uotinen, joka esiintyi festivaalilla kahdesti; kutsuvierastilaisuudessa sekä ilmaistapahtumassa Tyrvään Pappilan amfiteatterilla, joka täyttyi äärimmilleen haltioituneesta yleisöstä. Festivaali levittäytyi myös entistä enemmän tänä vuonna Sastamalan keskustaan ja tarkoituksena on, että tulevaisuudessa festivaali näkyy ja kuuluu yhä vahvemmin myös muualla kuin konserttikirkoilla.

Ensi vuonna festivaali jatkuu Kaupungit vetten päällä -teemasarjalla ja vuorossa on Brugge ja Belgia. Vuonna 2020 festivaali järjestetään teemalla ”Lumoava Brugge” 17.-25.7.2020.

Ohjelmiston julkistus tapahtuu ma 3.2.2020, jolloin myös liput tulevat myyntiin Lippu.fi-myyntikanavissa ja Tyrvään Kirjakaupassa.

www.sastamalagregoriana.fi