17.07.2023

Sastamala Gregorianassa 1569 festivaalivierasta

Vanhan musiikin festivaali keräsi viime viikonloppuna Sastamalaan 1569 vanhan musiikin ystävää. Lippuja festivaalille myytiin yhteensä 1249 kappaletta.

Neljä kamarikonserttia, joista kaksi järjestettiin Villa Royalissa ja kaksi Vanhakylä gårdissa, olivat loppuunmyydyt. Sastamalan Pyhän Marian kirkon konserteista eniten yleisöä houkuttelivat paikalle torstaina avajaiskonsertti Kuningattaren kosto ja sunnuntain päätöskonsertti Ferdinand ja Valentini.

Taloudellisesta näkökulmasta tarkasteltuna festivaalin lipunmyynti ei yltänyt sille asetettuun tavoitteeseen, 1550 myytyyn lippuun.

Kiitosta festivaalilla saivat upeiden artistien ohella jälleen kerran tapahtuman ainutlaatuinen ja vieraanvarainen tunnelma, ystävällinen henkilökunta, erinomaiset tapahtumapaikat Villa Royal ja Vanhakylä gård, Pyhän Marian kirkon lumoavuus sekä kirkossa käytössä ensimmäistä kertaa olleet numeroidut katsomopaikat. Iloista oli huomata, että erityisesti arvokkaimpia aitiopaikkoja myytiin kolmeen neljästä kirkkokonsertista.

Sastamala Gregoriana järjestetään ensi vuonna 17.-21.7.2024, jolloin Kaupungit vetten päällä -teemasarja jatkuu roomalaisen ja napolilaisen musiikin merkeissä. Ohjelmisto ja esiintyjät julkaistaan alkuvuodesta 2024, jolloin myös liput tulevat myyntiin.

Sastamala Gregoriana pähkinänkuoressa

Suomen suurimpiin ja vanhimpiin vanhan musiikin tapahtumiin lukeutuva Sastamala Gregoriana järjestetään vuosittain heinäkuussa. Festivaali on järjestetty vuodesta 1996 alkaen. Vuoteen 2022 saakka festivaalin ohjelmaa täydensi kansainvälisesti korkeatasoinen vanhan musiikin mestarikurssi, jonka ohjaajina toimivat luuttutaiteilija Michael Fields ja sopraano Evelyn Tubb.

Festivaalin pääkonserttisalina toimii keskiaikainen Pyhän Marian kirkko, joka tunnetaan loistavasta akustiikastaan ja se sopii erityisen hyvin vanhan musiikin esittämiseen. Vanhan musiikin mestarikurssi täydentää kansainvälisesti korkeatasoista konserttisarjaa. Festivaalin taiteellisena johtajana on toiminut vuodesta 2006 alkaen englantilainen luuttutaiteilija Michael Fields.

Finland Festivals valitsi Sastamala Gregorianan Vuoden festivaaliksi vuonna 2016.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

01.02.2024

Radion Sinfoniaorkesteri Sastamala Gregorianan vieraaksi 15.4.2024

Lähes 100-vuotias Radion Sinfoniaorkesteri (RSO) saapuu Sastamalaan 15.4. Sastamala Gregorianan vieraaksi, osana orkesterin ainutlaatuista kotimaan kiertuetta! Sastamalan lisäksi kiertue vie tänä keväänä Ähtäriin ja Iisalmeen. Ohjelmassa on sekä vanhaa että uutta suomalaista musiikkia – Sibeliuksen…